2021 03 15 /10:51

Vyriausybė nusprendė: judėjimo ribojimai lieka 16 savivaldybių, tarp jų – Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio

Ministrų kabinetas pirmadienį pritarė, kad dalyje šalies savivaldybių judėjimo ribojimai būtų pratęsti iki balandžio mėnesio. Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžia, kad prastesnę situaciją kai kuriose savivaldybėse lemia britiškos mutacijos plitimas.
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Laiko labiausiai reikia laimėti vakcinavimui“, – apie sprendimą Vyriausybės posėdyje kalbėjo premjerė.

Jos duomenimis, 40 proc. vyresnių nei 80 metų žmonių yra gavę bent vieną skiepą.

„Žmonėms norisi mažiau apribojimų, bet matome, kad šalyse, kuri paskubėjo su palengvinimais, padėtis yra blogesnė“, – kalbėjo ji.

Kuriose savivaldybėse lieka judėjimo ribojimai?

Nuo kovo 16 dienos iki balandžio 1 dienos bus ribojamas asmenų judėjimas šiose savivaldybėse: Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėse.

Asmenims draudžiama atvykti į šias savivaldybes ir išvykti iš jų, išskyrus žiedines savivaldybes.

Kiek anksčiau Vyriausybė pritarė judėjimo ribojimų atšaukimui nuo kovo 16 dienos, tačiau paskui buvo nuspręsta, kad kai kuriose savivaldybėse, kur situacija blogiausia, ribojimus palikti.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) praėjusią savaitę siūlė palikti judėjimo ribojimus savivaldybėse, kur sergančiųjų skaičius per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų yra didesnis kaip 500. Taip pat siūlyta atsižvelgti į teigiamų koronaviruso testų procentą konkrečioje savivaldybėje.

Tačiau Vyriausybė nusprendė į teigiamų testų skaičių neatsižvelgti, o vertinti tik naujų koronaviruso atvejų skaičių, bet griežčiau.

Kaip teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teikime Vyriausybei, judėjimo ribojimus siūloma palikti tarp tų savivaldybių, kuriose minėtas rodiklis yra daugiau kaip 200 atvejų – į šias savivaldybes asmenims draudžiama atvykti ir išvykti iš jų, išskyrus iki šiol taikytas išimtis.

Leido lankytis zoologijos soduose

Pirmadienio posėdyje nuspręsta papildyti Vyriausybės nutarimą ir leisti žmonėms lankytis ne tik muziejuose, bet ir zoologijos soduose bei botanikos soduose.

Čia turės būti užtikrintas lankytojų srauto ribojimas, – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 20 kvadratinių metrų ploto.

Trečiadienį Vyriausybė žada nuspręsti, kuriose savivaldybėse pradinukai galėtų grįžti į mokyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius