-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Juknevičienė karius išleis nemokamų atostogų, o Šemeta nepirks pieštukų

Vyriausybė neigia kaltinimus, neva ragindama visus taupyti ir veržtis diržus kai kuriose ministerijose išlaidauja.
Ekonomikos lėtėjimas.
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo bei Susisiekimo ministerijose darbo užmokesčio fondus žadama mažinti daugiau kaip 10 proc. Finansų ministerijoje atlyginimų fondą numatoma mažinti 5,6 proc., o Energetikos ministerijos darbo užmokesčio fondas didinamas 22 proc.

Kubilius: darbo užmokesčio fondas – ne rodiklis

„Pasižiūrėjus į darbo užmokesčio fondų skirtumus negalima daryti išvados, kad vienoms ministerijoms kažkokia privilegijuota padėtis. Joms mažinami kiti asignavimai“, – teigė premjeras Andrius Kubilius.

„Yra sutarta, kad iš Ūkio ministerijos papildomai bus perkelta daugiau kaip 20 etatų į Energetikos ministeriją, todėl reikia lyginti, kiek sumažėja darbo užmokesčio fondas Ūkio ministerijoje ir analogiškai padidėja kitoje ministerijoje“, – dėl darbo užmokesčio fondo padidėjimo Energetikos ministerijoje aiškinosi premjeras. Jis teigė, kad artimiausiu metu Vyriausybė pateiks visus skaičius, kiek kuriai ministerijai ir kokioms išlaidoms sumažinti asignavimai.

Šemeta: mažinsime pirkimus

„Jei kalbame apie Finansų ministeriją kaip centrinį aparatą, tai išlaidos mažinamos daugiau kaip 20 proc., turto išlaidos mažinamos 50 proc., darbo užmokestis 5,6 proc., kitos išlaidos daugiau kaip 25 proc.“, – skaičius apie savo vadovaujamą ministeriją pažėrė finansų ministras Algirdas Šemeta. Anot jo, Finansų ministerijoje bus taupoma komandiruočių, kanceliarinių prekių bei kitų pirkimų sąskaita, todėl ir darbo užmokesčio fondas taip nemažėjo kaip kitose institucijose.

„Manome, kad tuos pirkimus galima optimizuoti. Negaliu dabar tiksliai pasakyti, ko bus mažiau, bet pradedant nuo pieštukų ir baigiant įvairiais įrengimais ir kitais dalykais, kurie būtų įsigyjami, jei lėšos nebūtų mažinamos“, – kalbėjo A.Šemeta.

Juknevičienė: solidariai atostogausime

Tuo tarpu Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai ir kariai šiemet išeis savaitės nemokamų atostogų. Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė teigė, kad jos vadovaujamoje ministerijoje darbuotojai bus išleidžiami nemokamų atostogų siekiant sutaupyti 700 mln. litų. Esą tai mažiausia blogybė iš galimų – atleisti žmonių nenorima, nes karininkus ne taip lengva parengti. „Bus pačiu racionaliausiu būdu išdėstytos atostogos, kad būtų patogu su darbais susitvarkyti. Dabar ruošiame metodiką, o rytoj susitiksiu su padalinių vadais ir viską išsiaiškinsime“, – kalbėjo R.Juknevičienė.

Anot jos, kariai supranta sunkią ekonomikos padėtį ir neturėtų būti prieštaraujančių dėl savaitės neapmokamų atostogų šiemet: „Kiek aš žinau apie nuotaikas, kariai labai solidariai žiūri į susiklosčiusią situaciją ir tikrai basi po Gedimino prospektą nesiruošia vaikščioti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius