TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 28 /16:47

Julius Sabatauskas nesijaučia per senas ministro postui

Socialdemokratas 58 metų Julius Sabatauskas sako nesijaučiantis per senas užimti teisingumo ministro postą ir keistais vadina paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio argumentus neva į ministro postą norėtųsi teikti jaunesnio kandidatą.
Julius Sabatauskas ir Ramūnas Karbauskis
Julius Sabatauskas ir Ramūnas Karbauskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Skvernelis pirmadienį naujienų agentūrai BNS pareiškė, kad J.Sabatauskas netinkamas kandidatas į teisingumo ministrus, nes „norisi naujos, jaunos kartos žmonių“

„Šita Vyriausybė formuojama truputį kitokiais principais, jeigu pastebėjote. Norisi naujos, jaunos kartos žmonių, kurie nebūtų susiję su tam tikru politikavimu“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė S.Skvernelis.

J.Sabautauskui tokie S.Skvernelio argumentai daugiau nei keisti.

„Čia ne argumentas. Ką tik kandidatu nuo Respublikonų išrinko buvusį premjerą Francois Filloną, 62 metų. Man dar iki tokio amžiaus toli“, – sakė 58 metų J.Sabatauskas.

Ja keistai skamba ir S.Skvernelio pasakymas dėl politikavimo.

„Politikas turi vertinti ir politiškai“, – teigė J.Sabatauskas.

Socialdemokratas tikino nesuprantantis, kas atsitiko pirmadienį, kad atsisakius teisingumo ministro posto siekti Dariui Petrošiui ir partijos valdybai nutarus į šias pareigas teikti jo kandidatūrą, valstiečių ir žaliųjų atstovai staiga ėmė elgtis „ne kaip partneriai“.

„Aš nežinau, kas čia vyksta. Matau, kad koalicijos partneriai arba partnerių lyderis arba pernelyg įsijautė į kažkokį man nežinomą vaidmenį, arba iš kitos pusės išeina, kad mes esam lyg ir ne partneriai“, – vertino jis.

J.Sabatauskas sako pirmadienį su S.Skverneliu nesikalbėjęs, nes manęs, kad ne pats turi pirmas skambinti.

Tuo tarpu tiek S.Skvernelis, tiek Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis jau atmetė J.Sabatausko kandidatūrą.

„Aš nemanau, kad šita kandidatūra galėtų būti pateikta prezidentei, nes mūsų frakcija tikriausiai matys jaunesnio ir kitokią patirtį turinčio politiko kandidatūrą“, – BNS pirmadienį sakė R.Karbauskis.

S.Skvernelis apgailestavo, kad anksčiau socialdemokratų pasiūlytas kandidatas į teisingumo ministrus Darius Petrošius kandidatūrą atsiėmė. Anot jo, tai praradimas būsimajam Ministrų kabinetui.

Po D.Petrošiaus pareiškimo pirmadienio rytą Socialdemokratų partijos valdyba pasiūlė Seimo Teisėtvarkos ir komiteto pirmininką J.Sabatauską į teisingumo ministro pareigas. Tačiau po „valstiečių“ reakcijos valdyba posėdžiauja dar kartą. Galutinį sprendimą dėl kandidato dar turi priimti pirmadienį posėdžiausiantis socialdemokratų prezidiumas.

Neoficialiai kalbama, kad kandidate į teisingumo ministres socialdemokratai gali siūlyti 56 metų teisininkę Rasą Budbergytę.

Kadenciją baigianti finansų ministrė iš pradžių buvo laikoma rimčiausia kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres. Tačiau kai socialdemokratai paskutinę akimirką šią ministeriją iškeitė į Ūkio, R.Budbergytė net buvo siūloma vadovauti Krašto apsaugos ministerijai, tačiau valstiečiai ir žalieji rimtai net nesvarstė šios kandidatūros.

Taip pat kaip galimo kandidato į teisingumo ministrus minima neseniai Vartotojų teisių apsaugos tarnybai pradėjusio vadovauti Juliaus Pagojaus pavardė.

28-erių J.Pagojus 2011 metais įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 – 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro J.Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų eina teisingumo viceministro pareigas.

J.Pagojus taip pat vadovavo kelioms Lietuvos jaunimo organizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius