Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03

Jungtinės Karalystės ambasada Vilniuje gali tuokti homoseksualias poras

Jungtinės Karalystės ambasadoje Vilniuje bus tuokiamos vienalytės poros, tam leidimą davė ir Lietuvos Vyriausybė, rašo naujienų portalas delfi.lt.
Homoseksualai
Homoseksualai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tos pačios lyties asmenų santuokos Jungtinėje Karalystėje įsigaliojo prieš metus, 2013 metų liepą. Įstatymas, kuris galioja Anglijai ir Velsui (bet negalioja Šiaurės Airijai ir Škotijai), leidžia tos pačios lyties asmenims susituokti civilinėje ceremonijoje.

Įstatymas taip pat numato, kad tos pačios lyties asmenų santuokas nuo birželio 3-iosios jau galima registruoti Jungtinės Karalystės konsulatuose. Tai galima daryti tik tam tikrose valstybėse, tarp jų – ir Lietuvoje.

Kad tai yra pasirengusi daryti ir Jungtinės Karalystės diplomatinė atstovybė Lietuvoje, portalui patvirtino Jungtinės Karalystės konsulas Lietuvoje Martynas Cushingas.

Konsulas patvirtino, kad santuoką sudaryti galės tik dalis Jungtinės Karalystės piliečių, t.y. Anglijos ir Velso atstovai – lietuviai tokios galimybės neturės, net jei jų partneris – britas. Jie tai padaryti esą gali nuvykę į Jungtinę Karalystę.

Ši paslauga jau teikiama Jungtinės Karalystės konsulatuose Australijoje, Azerbaidžane, Bolivijoje, Kambodžoje, Čilėje, Kinijoje, Kolumbijoje, Kosta Rikoje, Dominikos Respublikoje, Estijoje, Vengrijoje, Japonijoje, Kosove, Latvijoje, Mongolijoje, Juodkalnijoje, Nikaragvoje, Peru, Filipinuose, Rusijoje, San Marine, Serbijoje ir Vietname.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius