Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 17

Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus viešnagė: L.Graužinienė bandė nustebinti labiau nei L.Linkevičius

Šeštadienį į Lietuvą atvykęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas susitinka su Lietuvos politikais ir atsakingais pareigūnais.
JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas susitiko su Lietuvos politikais. Vizitas pas ministrą Liną Linkevičių.
JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas susitiko su Lietuvos politikais / URM nuotr.

Susitikimo su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene metu apsikeista nuomonėmis apie   Jungtinių Tautų  vykdomą politiką siekiant  apginti moterų ir vaikų teises pasaulyje.

„Man, kaip moteriai, labai aktualūs ir lyčių lygybės klausimai. Vilniuje veikia Europos lyčių lygybės institutas ir tai rodo, kad Lietuvai, kaip ir visai Europai, šių klausimų  tinkamas sprendimas  labai svarbus", – sakė L.Graužinienė.

Kaip teigiama L.Graužinienės atstovų išplatintame pranešime, Seimo pirmininkė maloniai nustebino JT generalinį sekretorių pristatydama, kad neseniai vykusioje COSAC (Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų) konferencijoje jos ir Prancūzijos Senato vicepirmininkės iniciatyva buvo įsteigtas COSAC moterų forumas.

Susitikime su JT generaliniu sekretoriumi  taip pat  dalyvavo  Seimo Europos reikalų komiteto  pirmininkas Gediminas Kirkilas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas   Benediktas Juodka, Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje pirmininkas Vytautas Gapšys.

Ministras L.Linkevičius išreiškė rūpestį dėl taifūno

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Vilniuje vykusiame susitikime su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Ban Ki-moonu akcentavo, kad šiandien Lietuvos narystė JT ir glaudus abipusis bendradarbiavimas išlieka lygiai tokie pat reikšmingi kaip ir daugiau nei prieš dvidešimt metų.

L.Linkevičiaus teigimu, nuo 2014 m. sausio 1 d. prasidės naujas Lietuvos ir JT bendradarbiavimo etapas – Lietuva dvejus metus dirbs JT Saugumo Taryboje.

Susitikime aptarti abiem pusėms aktualūs klausimai: vystymosi darbotvarkė po 2015 m., Lietuvos sukauptos pereinamosios patirties perdavimas, klimato kaitos ir saugumo sąsajos, tvari energetika, moterų teisės ir įgalinimas, humanitarinė pagalba, Lietuvos dalyvavimas taikos palaikymo misijose. Taip pat apžvelgtos pasaulio aktualijos – padėtis Sirijoje ir Irane, Artimųjų Rytų taikos procesas. Abi pusės išreiškė rūpestį dėl Filipinus sukrėtusios katastrofos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius