Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 07 27

Juoda savaitė Kauno batutų parkui ant vandens: per dvi dienas – du susižaloję pramogautojai

Didžiausiam Baltijos šalyse batutų parkui ant vandens „Water Inn Kaunas“ ši savaitė – pati juodžiausia. Lampėdžiuose veikiančioje pramogų zonoje per dvi dienas nukentėjo du asmenys – aštuoniolikmetė mergina ir devynmetis berniukas. Vienam jų įskilo stuburo slankstelis, kitas atsipirko tik išgąsčiu. Atrakcionų parko vadovas ėmėsi papildomų saugos priemonių – išardyta sudėtingiausia figūra.
Vandens batutų parkas Kaune
Water - Inn batutų parkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip savaitės viduryje informavo Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, liepos 24 dieną 13.51 valandą iš Kauno greitosios medicinos pagalbos atstovų sulaukta pranešimo, kad Lampėdžių ežere, batutų parke ant vandens, dešimt metrų nuo kranto susižalojo 18 metų amžiaus mergina. Reikalinga pagalba pargabenti ją į krantą.

Nuvykę į įvykio vietą Gervių g. 5, ugniagesiai gelbėtojai nukentėjusiai uždėjo kaklo įtvarą, paguldė ant stabilizavimo lentos ir pargabeno į krantą.

Paaiškėjo, kad merginai skilo stuburo slankstelis. Laimei, nukentėjusiosios nesukaustė paralyžius.

Prabėgus kelioms dienoms, ugniagesiai gelbėtojai bei medikai vėl skubėjo į „Water Inn Kaunas“ batutų parką – pranešta apie susižalojusį mažametį.

Kaip informuoja Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, liepos 26 dieną 12.27 valandą pranešta, kad Kauno Lampėdžių ežere, vandens batutų parke, susižalojo devynerių metų amžiaus vaikas, reikia nukentėjusįjį parplukdyti į krantą.

Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams, ant batuto (10 metrų atstumu nuo kranto) buvo devynerių metų amžiaus vaikas. Mažametis buvo patyręs nugaros traumą.

Panaudojus stabilizavimo priemones, vaikas buvo įkeltas į valtį, parplukdytas į krantą ir įkeltas į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Penktadienio rytą susisiekus su „Water Inn“ parko vadovu Robertu Razgumi, šis patikino, kad antrasis atvejis apsiribojo tik didžiuliu išgąsčiu – vaikas nenukentėjo.

„Pirmoji tai taip, nutiko nelaimė. O antra... Elgėmės pagal visas procedūras, tai ir atrodė, kad antra nelaimė, bet nieko nenutiko berniukui. Norėjome tik apsidrausti, tad iškvietėme gelbėtojus ir greitąją. Medikai ligoninėje patikrino, nustatė, kad berniukas nepatyrė jokių sužalojimų ir išrašė iškart į namus. O susižalojusią merginą ir jos tėvus lankome. Reikia dviejų savaičių, kad paaiškėtų galutinė diagnozė, bet šiuo metu nustatytas stuburo slankstelio skilimas“, – 15min penktadienio rytą teigė R.Razgus.

Paklaustas, kaip antradienį susižalojo mergina, „Water Inn“ vadovas patikino, kad pramogautoja paslydo bandydama įkopti į sudėtingiausią batutų parko figūrą „Ledkalnį“, kuri siekia 7 metrų aukštį.

„Nežinau, ar paslydo, ar tiesiog baigėsi jai jėgos. Ir išėjo taip, kaip išėjo“, – teigė R.Razgus.

„Water Inn Kaunas“ Lampėdžių ežere veikia nuo birželio. Tai – didžiausias pripučiamų batutų parkas ant vandens Baltijos šalyse, kuriame gali pramogauti vaikai nuo šešerių metų amžiaus bei suaugusieji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vandens batutų parkas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vandens batutų parkas Kaune

Atrakcionai padalinti į dvi dalis. Viena jų skirta mažiesiems, kita – suaugusiems (šiek tiek sudėtingesnė). Prieš pradėdami pramogauti, batutų parko lankytojai išklauso 10–15 minučių trunkantį instruktažą. Kaip saugiai įveikti kliūtis, kaip padėti vienas kitam vandeny, jiems papasakoja gelbėtojai. Per dieną Kauno batutų ant vandens parke apsilanko apie 500 pramogautojų.

„Vakar į ligoninę išvežtas berniukas pramogavo kartu su tėčiu. Lankėsi jie pas mus ne pirmą kartą. Vaikas nukrito. Esame sutarę, kad patys, neturėdami tinkamo išsilavinimo, nelendame, nebandome gydyti susižalojusio asmens – kviečiame medikus. Galbūt dėl to ir nuskambėjo, kad vėl kažkas nutiko. Nenutiko. Daugiau buvo išgąsčio nei sveikatos sutrikdymų“, – tikino R.Razgus.

Jau po pirmojo incidento jis teigia ėmęsis papildomų saugumo priemonių: padidino gelbėtojų skaičių (nuo dviejų iki keturių – du budi ant batuto, du – ant kranto), išmontavo sudėtingiausią batutų parko figūrą „Ledkalnį“.

Įmonė iš viso valdo 7 tokius atrakcionų parkus Lietuvoje. Pirmasis atidarytas pernai metais Vilniuje.

Paklaustas, ar panašių nutikimų yra anksčiau nutikę kituose batutų parkuose, R.Razgus patikino, kad ne: „Pilnatis gal veikia – du įvykiai per vieną savaitę. Taip, pasitaiko nutikimų tokių kaip nubrozdinimai, tačiau medikų ar gaisrininkų kviesti dar nebuvo tekę nė viename iš parkų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius