Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Juodasis solidarumas

Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų profesinės sąjungos nariai buvo raginami šiandien į darbą ateiti apsirengę juodais drabužiais. Tokia solidarumo akcija sąjunga nori palaikyti nuo spalio 1 d. iš darbo atleidžiamus kolegas.
Savivaldybės darbuotojai jungiasi juodai solidarumo akcijai.
Savivaldybės darbuotojai buriasi į juodąją solidarumo akciją. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vilniaus miesto taryba patvirtino naują savivaldybės administracijos struktūrą, kuri įsigalios nuo spalio 1 d. Tą dieną visi tiksliai sužinos, kiek žmonių atleidžiama ir kurie jų tiksliai neteks darbo. Mes tam iš esmės nepritariame, suprantame, kaip kolegoms bus „lengva“ tokioje darbo rinkoje susirasti darbą, todėl organizuojame taikią protesto ir solidarumo akciją“, – pasakojo profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šalūga. Jo tvirtinimu, juodai apsirėdę savivaldybės darbuotojai išreikš savo palaikymą išmetamiems kolegoms.

D.Šalūga pasakojo, kad idėja į darbą ateiti juodai apsirengus kilo patiems darbuotojams. „Idėja gimė diskusijų metu, todėl jau iš anksto žinojome, kad ji bus priimta palankiai“, – sakė D.Šalūga.

Šiuo metu iš daugiau nei 900 savivaldybės darbuotojų profesinei sąjungai priklauso apie 750 žmonių. Savivaldybė atleidimo lapelius yra įteikusi daugiau nei 200 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius