-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 29

Juozas Olekas: kariuomenei nėra poreikio perimti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno oro uostą

Poreikio kariuomenės reikmėms perimti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno oro uostą nėra, sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Juozas Olekas. Visuomenei pristatytas sraigtasparnis „Dauphin“
Juozas Olekas. Visuomenei pristatytas sraigtasparnis „Dauphin“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Manau, kad čia yra tokia visai perteklinė iniciatyva.  Kol kas tokio poreikio nėra, duokime galimybę naujajai Kauno daugumai ir merui pasireikšti ir galbūt galėsime visi pasidžiaugti nauju šio oro uosto kvėpavimu“, – BNS pirmadienį sakė J.Olekas.

Grupė Seimo narių yra užregistravusi nutarimo projektą, kuriuo siūlo oro uostą perimti iš savivaldybės kariuomenės reikmėms. Vienas iš pateikiamų argumentų – esą Seimo nariai pastebi „labai suintensyvėjusius įtakingų verslininkų bandymus“ daryti įtaką Kauno miesto savivaldybės sprendimams, jų nesuderinus su Lietuvos kariuomene, ir išskaityti oro uostą į daug žemės sklypų.

Pasak J.Oleko, bendradarbiavimas su naująja Kauno valdžia vyksta ir jis yra gavęs mero Visvaldo Matijošaičio patikinimą, kad oro uostas bus remontuojamas ir bendradarbiavimas tarp kariškių ir civilių, jo prireikus, bus užtikrinamas.

Tas oro uostas nėra mums kaip prioritetas, nors retkarčiais čia nusileidžia mūsų sąjungininkai, – J.Olekas.

„Tas oro uostas nėra mums kaip prioritetas, nors retkarčiais čia nusileidžia mūsų sąjungininkai. Mes vystome Šiaulių oro uostą, turime dar visą eilę karinių oro uostų, todėl papildomo poreikio, mes analizavome, nėra. Mes turime ten vienintelį objektą – paieškos ir gelbėjimo bazę“, – sakė J.Olekas.

Jis planuoja kitą savaitę susitikti su Kauno vadovu ir galbūt aplankyti oro uostą bei statomą Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo postą.

Kauno meras V.Matijošaitis BNS savo ruožtu teigė, kad oro uostą apleido buvusi miesto valdžia. Jis tvirtino matąs galimybių „žingsnis po žingsnio šį strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turintį objektą paversti moderniu aerodromu“.

Aštuoni Seimo nariai, inicijuojantys oro uosto perėmimą, teigia, kad taip būtų užtikrinama tinkama strateginės svarbos objekto apsauga. Projekte siūloma kariuomenės reikmėms iš Kauno miesto savivaldybės perimti valstybei nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą – S. Dariaus ir S.Girėno oro uostą, kuris iki 2016 metų panaudos sutartimi perduotas valdyti savivaldybei.

Istorinis S.Dariaus ir S.Girėno oro uostas liepą minės savo šimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius