Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 29

Juozas Olekas: prokuratūros nepriklausomumas leidžia tokią betvarkę

Generalinei prokuratūrai atsisakius tenkinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos prašymą ir nepradedant tyrimo dėl „Viasat“, kuri nenutraukė uždraustų rusiškų programų transliacijos, veiksmų, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas mano, kad prokuratūra taip neatlieka savo pareigos.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
„Tas tyrimas turėtų vykti ir prokuratūra turėtų atlikti savo pareigą. Reikėtų galvoti apie tolimesnius žingsnius – tas prokuratūros nepriklausomumas leidžia tokiai betvarkei egzistuoti. Galbūt bus tam tikras pagrindas naujiems teisiniams pasiūlymams“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė J. Olekas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė „Žinių radijui“ sakė, kad svarbiausia čia atskirti baudžiamąją ir administracinę atsakomybę.

„Tai galimi administraciniai pažeidimai, o ne baudžiamoji atsakomybė. Yra administracinė atsakomybė. Prokuroras, nagrinėjęs konkretų prašymą, labai aiškiai atsako pareiškėjui, kur yra kokios ribos – kur yra baudžiamoji atsakomybė ir kur jis mato administracinę atsakomybę“, – sakė E. Martinonienė.

„Viasat“ atveju, anot jos, baudžiamoji atsakomybė nekyla.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius