Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 26

Jurbarką vėl paskandino liūtis, žmones siutina nuostoliai

Trečiadienio vakarą Jurbarke lijo. Kadangi lietus smarkiai pylė porą valandų, miestas tradiciškai skendo. Centrinė Dariaus ir Girėno g. gatvė tapo neišvažiuojama, maždaug dešimt automobilių patyrė hidrosmūgius, įvairiose miesto dalyse buvo apsemti gyventojų rūsiai.
Liūtis Jurbarke
Liūtis Jurbarke / „Jurbarko šviesos“ nuotr.

Kaip „Šviesa“ jau rašė, pirmadienį lietus taip pat paskandino miesto centrą. Tuomet liūtis buvo kiek mažesnė, todėl ir nuostolių patirta mažiau.

Šįkart vanduo užpildė ne tik Dariaus ir Girėno g., bet ir šaligatvius. Upe virtusi gatvė pasidarė įveikiama tik visureigiams ir aukštesniems automobiliams. Žemesnių mašinų kelionė dažniausiai baigdavosi hidrosmūgiu ir rimtai sugadintu varikliu. Tokius automobilius ištraukdavo kiti vairuotojai.

Liūtis galvos skausmu tapo ir šalimais „Alaus rūsį“ turintiems verslininkams. Jei per pirmadienio liūtį rūsį užsėmė nesmarkiai, šį kartą vandens spaudimas nuotėkų tinkluose buvo toks didelis, kad iš rūsyje esančio tualeto pasipylė fontanas. Rūsys buvo užsemtas maždaug iki kelių, o verslininkų pajungtas vandens siurblys mažai gelbėjo situaciją.

Redakcija sulaukė skambučio ir iš Vakaro g. gyventojų. Šiame kvartale , kaip ir kitur nuotėkų sistema nesusitvarkė su vandens kiekiu ir buvo užlieti namų rūsiai, vanduo sugadino šildymo ir elektros sistemas.

Iš miestą aptarnaujančių tarnybų jokios pagalbos nesulaukę žmonės bandė gelbėtis patys – vandenį sėmė kibirais.

Pasipiktinę žmonės klausė – kas atlygins kone per kiekvieną liūtį jų patiriamus nuostolius?

Potvynis misto centre džiaugsmu virto tik vandenyje siutusiems vaikams ir valtimi paplaukioti nusprendusiam jurbarkiečiui.

VIDEO: Liūtis paskandino Jurbarko centrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius