Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Jurbarko rajone įsigalios draudimas rūkyti aplink daugiabučius

Nebelaukdamos, kol Seimas apsispręs dėl draudimo rūkyti daugiabučių namų prieigose ar balkonuose, šalies savivaldybės pačios nerūkymo zonomis skelbia ne tik miestų aikštes, parkus, bet ir vaikų žaidimų aikšteles, teritorijas aplink jas, o kai kurios – net ir daugiabučių prieigas, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Rūkymas
Rūkymas / „Fotolia“ nuotr.

Nuo ateinančių metų draudimas rūkyti šalia vaikų žaidimų, sporto aikštelių, viešojo transporto aikštelėse įsigalios Vilkaviškio rajone, o Jurbarko rajone toks draudimas galioja nuo 2014 metų balandžio, taip pat draudžiama rūkyti net ir prie daugiabučių namų laiptinių.

„Tai tikrai ne galutinis sąrašas vietų, kuriose negalima rūkyti. Dar galime praplėsti nerūkymo zonas, tereikia sulaukti daugiau siūlymų. Jie bus apsvarstyti ir sprendžiama tai padaryti“, – aiškino Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka.

Nuo 2014 metų balandžio, kai Jurbarko savivaldybės taryba uždraudė rūkyti per penkis metrus nuo laiptinių, nubausta apie dešimt rūkalių. Už tvarkos nesilaikymą jiems pareikšti įspėjimai arba skirtos baudos nuo 20 iki 50 eurų.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama rūkyti bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius