-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Jurgis Razma padėkojo, kad valdantieji neįgyvendino savo rinkiminių pažadų

Reaguodamas į ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencijoje pasakytus teiginius, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pasidžiaugė dėl ekonomikos augimo, tačiau pažymėjo, kad tai vyksta dėl to, jog Vyriausybę sudarančios partijos neįgyvendino savo rinkiminių pažadų ir nevykdė prieš rinkimus skelbtos mokesčių reformos.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai, kad buvo išlaikytos ankstesnės Vyriausybės ekonominio skatinimo priemonės ir atlikti tik kosmetiniai mokesčių įstatymų pakeitimai, ir sudarė esmines prielaidas sparčiam ekonomikos augimui. Todėl išlaikomos neblogos perspektyvos Lietuvai įvesti eurą“, – pažymėjo J.Razma.

Pozityviai vertindamas dujų bei elektros kainų mažėjimą, TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas atkreipė dėmesį, kad dujų kainos mažėja savaime, nukritus pasaulinėms naftos kainoms ir Vyriausybės vadovui šiuo atveju nekorektiška sau prisiskirti nuopelnų.

„Nematome jokio pagrindo skelbti apie kokias nors atliktas reformas sveikatos apsaugos ar žemės ūkio srityse“, – sakė J.Razma. 

Pasak jo, sveikatos apsaugos srityje labiausiai pastebimas faktas, kad po kelerių metų daugelio gydymo įstaigų darbuotojai vėl turėjo eiti priverstinių nemokamų atostogų. Per palyginti trumpą savo vadovavimo ministerijai laikotarpį socialdemokratų deleguotas sveikatos apsaugos ministras sugebėjo supriešinti privačių ir valstybinių gydymo įstaigų darbuotojus.

Anot J. Razmos, nors premjeras akcentuoja žemės ūkio politiką, bet ar yra pagrindo girtis tuo, kad kitais metais žemdirbiams skirti apie 350 mln. Lt mažesni asignavimai nei praėjusiais metais, kai sunkiai sprendžiama užsidariusios lietuviškiems pieno produktams Rusijos rinkos problema, kai krinta žaliavinio pieno supirkimo kainos.

„Objektyviai premjeras galėtų įvardinti gana nedaug teigiamų pokyčių, kurie priklausė nuo jo Vyriausybės sprendimų“, – apibendrino parlamentaras, Vyriausybei palinkėdamas ryškesnių pasiekimų kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius