Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 15

Jurgis Razma abejoja, ar liberalcentristai dar yra koalicijoje

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma sako, kad Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) elgesys dabar yra toks, lyg jie jau būtų palikę koaliciją. Tai J.Razma pareiškė žurnalistų klausiamas, kaip vertina tai, kad LiCS pirmininkas Algis Čaplikas premjero Andriaus Kubiliaus žodžius apie pasiektą susitarimą dėl vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atsistatydinimo pavadino melu.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pastaruoju metu liberalcentristų laikysena yra tikrai netinkanti kaip koalicijos partneriams ir nuolat iš ten pasipila įvairūs nekorektiški kaltinimai. Ta laikysena rodo, kad nelabai galima laikyti, kad jie dar yra koalicijoje“, – pareiškė J.Razma.

Pasak jo, ar iš tiesų premjeras A.Kubilius ir A.Čaplikas susitarė, neaišku, tačiau konservatorių seniūnas neatmeta, kad partijų vadovai tiesiog skirtingai suprato susitarimą.
 
„Tokia žinia yra pasklidusi, bet kiek ji tikra, aš negaliu pasakyti. (...) Būna kartais taip, kad du pokalbio dalyviai kažkokio sutarimo turinį nevienodai supranta. Su tuo yra tekę susidurti. Galbūt nepasirašius raštu kartais atsiranda tam tikrų aplinkybių, kurios priverčia kurį nors dalyvį nebeprisiminti, kas buvo sutarta“, – komentavo konservatorių frakcijos vadovas.

J.Razmos teigimu, dar šią savaitę ketinama pasiekti, kad liberalcentristai sutiktų su ministro atstatydinimu. Kokių nuolaidų siekdami išlaikyti koaliciją gali daryti ir ar išvis ketina daryti konservatoriai, jis neatskleidžia.

Gundo reitingais

Kaip apie realiausią koalicijos problemų sprendimą J.Razma jau kalba apie mažumos Vyriausybę. Tiesa, kol kas J.Razma neįvardija, kas iš opozicijos galėtų ją paremti.

„Kol nėra raštiškų įforminimų, aš neskubėčiau skelbti, kad vėl kas nors nepradėtų sakyti, kad paskubėjome su kokiu nors teiginiu, bet galimybių kalbėtis dėl tokios paramos tikrai turime“, – kalbėjo J.Razma.

Tiesa, konservatorių frakcijos lyderis duoda garantiją, kad opozicijai parama mažumos Vyriausybei atsipirktų palikusiais reitingais.

„Galėčiau drąsiai prognozuoti, kad tos frakcijos, kurios prisideda prie tokių situacijų išsprendimo, prie padėties suvaldymo, paprastai gauna pliusus reitinguose. Aš prisimenu, pradiniu momentu, kai mes parėmėme socialdemokratų mažumos Vyriausybę, mūsų reitingai pakilo. (...) Gerą pusmetį tie reitingai buvo su papildomu pliusu, tai tos partijos, kurios paremtų mažumos Vyriausybę beveik niekuo nerizikuoja, tik gali tikėtis papildomo rinkėjų palankumo“, – viliojo tapti Vyriausybės rėmėjais  J.Razma.

Tiesa, jam teko prisiminti ir tai, kad artėjant rinkimams socialdemokratų vyriausybę rėmusių konservatorių reitingai ėmė kristi, todėl apie metus trukusią paramą mažumos Vyriausybei artėjant Seimo rinkimams jie nutarė nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius