Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 10

Jurgis Razma: parlamentarams mažėja darbo, nes Vyriausybė vėluoja pateikti išvadas dėl projektų

Seime mažėja įstatymų projektų, nes Vyriausybė vėluoja dėl jų pateikti savo išvadas, dienraščiui „Kauno diena“ sakė opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas parlamentaras Jurgis Razma.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Anot jo, Vyriausybėje įstrigo išvados dėl maždaug šimto įstatymų projektų. Kol tų išvadų nėra, parlamentarai imtis svarstyti pataisų negali: „Jei žiūrėsime į Vyriausybės darbotvarkes, jos irgi vis trumpėja. Du kartus trumpesnės, nei būdavo anksčiau, kai buvo apsvarstoma 40-50 projektų. Tai lemia ir Seimo darbo tempus“.

J.Razmos teigimu, ne kartą buvo taip, kad Seimo vadovybė nesugebėjo užpildyti visos dienos Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės, tad buvo posėdžiaujama pusę dienos: „Kurį laiką gelbėjo buvusios Vyriausybės projektai, 2-3 metų senumo. Kai jie baigėsi, valdantieji visai išseko“.

„Mes šitą vėluojančių Vyriausybės išvadų klausimą nagrinėjome su ministru pirmininku. Situacija dabar pagerėjusi. Taip, iš tiesų būta daug pavedimų, kur susijusios net kelios ministerijos. Jose klausimo nagrinėjimas užtrunka“, – sakė Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Remigijus Motuzas.

Esą Vyriausybė, pradėjusi darbą gruodį, neskubėjo vykdyti Seimo pavedimų: „Tad vienu metu paklausimų iš Seimo atsirado daugiau. Daug yra susiję su mokesčiais, o tuos dalykus aiškinasi net kelios ar daugiau ministerijų. Daug valstybės institucijų interesų susikerta, todėl užtrunka. Dirbame intensyviai ir netrukus situacija turėtų pagerėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius