Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 22 /19:04

Jurgis Razma: premjeras vidaus reikalų ministru dabar gali siūlyti ir nebe liberalcentristą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma pareiškė, kad atsistatydinančiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui paskyrus naują Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių, premjeras Andrius Kubilius turi moralinę teisę nauju Vidaus reikalų ministerijos vadovu skirti ne liberalcentristų pasiūlytą kandidatą.
J.Razma.
J.Razma. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

R.Palaitis FNTT direktoriumi paskyrė konkursą į šį postą laimėjusį K.Jucevičių, nepaisydamas premjero Andriaus Kubiliaus raginimo palaukti dvi savaites, kol Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatys, ar K.Jucevičius nenusižengė įstatymams.

„Manau, po tokio R.Palaičio veiksmo premjeras, kai teiks naują kandidatūrą į ministro postą, turi moralinį pagrindą rinktis nebūtinai iš Liberalų ir centro sąjungos pateiktų atstovų“, - ketvirtadienį BNS sakė J.Razma.

Jis sakė, kad paskirdamas naują FNTT vadovą R.Palaitis pateikė dar vieną faktą, kad jis nebuvo tinkamas ministras. Pasak jo, už tokį R.Palaičio veiksmą atsakomybę turėtų prisiimti jį į šias pareigas delegavusi Liberalų ir centro sąjunga.

Ministras R.Palaitis vasario 15 dieną iš FNTT direktoriaus pareigų atleido Vytautą Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Jie pareigų neteko po Valstybės saugumo departamento pateiktos medžiagos apie poligrafo tyrimus. Šie pareigūnai poligrafu tikrinti aiškinantis, kas atskleidė informaciją apie teisėsaugos planuojamus veiksmus dėl banko „Snoras“.

Valdantieji konservatoriai atleidimą sukritikavo, teigdami, kad V.Gailius pareigų neteko tik dėl to, kad atsisakė vykdyti nurodymą atleisti savo pavaduotoją.

Netrukus po šio sprendimo VRM paskelbė konkursą į FNTT vadovo postą.

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę per pasitarimą rekomendavo Vidaus reikalų ministerijai stabdyti konkursą į FNTT direktoriaus postą. Premjero Andriaus Kubiliaus teigimu, Ministrų kabinetas dėl tokio nutarimo sutarė vienbalsiai. Tąkart R.Palaitis po Vyriausybės pasitarimo teigė, kad sutarus dėl FNTT pertvarkos „yra racionalu stabdyti konkursą“, tačiau kitą dieną ministrą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos vadovybė pareiškė, jog tai gali padaryti tik teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė V.Gailiaus prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti konkursą. Aukštesnės instancijos Vyriausiasis administracinis teismas priėmė V.Gailiaus skundą dėl konkurso stabdymo, tačiau jį nagrinės tik po kelių savaičių - balandžio 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius