-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 22

Jūrinės pramogos vilioja ir žiemą

Galynėjimasis su vėju, kruizas po žiemišką uostą ar laikas laive su meškere rankose – jūrinės pramogos gyvos bei mėgstamos ir žiemą.
Pramoga ledrogėmis šiuo metu Kuršių nerijoje itin pamėgta.
Pramoga ledrogėmis šiuo metu Kuršių nerijoje itin pamėgta. / Všį Irklakojis nuotr.
Temos: 2 Menkė Rogės

Jau trečią sezoną viešoji įstaiga „Irklakojis“ Kuršių marias užtraukus ledui siūlo išbandyti ledroges. Papramogauti ledrogėmis su pritaisytomis burėmis mėgėjai specialiai atvyksta net iš Kauno ar Vilniaus. Valanda šios pramogos kainuoja apie 80 Lt.

Tinka ir jaunam, ir senjorui

„Tai puiki pramoga – pabūriuoti ant ledo ir pasigalynėti su vėju. Šiuo metu pačios geriausios sąlygos buriuoti ant Kuršių marių: saugus ledas, nedaug sniego. Pramogautojų turime kiekvieną savaitgalį, darbo tikrai nestinga. Ši pramoga tinkama tiek vaikams nuo 7 metų, tiek garbaus amžiaus senjorams“, – sakė įstaigos vadovas Matas Mizgiris. Vasarą tokių pramogų mėgėjai persėda ant vėjaračių ir su vėju galynėjasi lėkdami smėlėtu pajūriu.

„Ledroges siūlome jau trečią sezoną. Tie, kas jas atrado, labai pamėgo. Atvyksta pramogauti ir ištisi kolektyvai, laukiame kariškių iš Kauno“, – sakė M.Mizgiris. Kitą savaitgalį Kuršių nerijoje vyks Lietuvos ir Latvijos ledrogių čempionatas. Planuota, kad rungtynės vyks ant Rėkyvos ežero, tačiau jį padengė per storas sniego sluoksnis.

Tiek vėjaračiai, tiek ledrogės, pasak M.Mizgirio, iš Naujosios Zelandijos kilusi pramoga. „Turiu maždaug 1920 metų nuotraukas, kuriame matyti buriuotojai ant Kuršių nerijos ledo, tuomet konstrukcijos buvo medinės, aukštos, 5–6 metrų burės“, – pasakojo vyras. Žiemą pramogautojai išbando ir mokomuosius aitvarus, su kuriais taip pat galima pajusti vėjo galią.  

Organizatorių nuotr./Penktadienį Nidoje prasidės burinių ledrogių čempionatas.
VšĮ Irklakojis nuotr./Pramoga ledrogėmis.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Žvejyba domina ir moteris

Įsitvirtinęs stiprus šaltis kuriam laikui atbaidė į jūrą laivu vykdavusius lašišų, menkių, vėjažuvių žvejus, tačiau, pasak bendrovės „Baltijos žūklė“, direktoriaus Ainio Prokopovičiaus, vos tik įsivyraus didesnis nei 5 laipsnių šaltukas, žūklės mėgėjai vėl trauks į jūrą. „ Rudenį savaitgaliais kasdien turėdavome po 3–4 grupes ir gruodį dirbome visu tempu. Tik nuo Kalėdų kiek ramiau – buvo viena kita grupė žvejojančių, bet vasarį pramoga vėl turėtų atgyti. Visą praėjusią žiemą plaukiojome“, – sakė direktorius. Gaudyti menkių, lašišų ir kitų žuvų atvyksta būriai kolegų iš Vilniaus, Kauno bendrovių. Kai susirinka 10–12 žmonių, tokia pramoga kiekvienam  kainuoja po maždaug 150 Lt, pramoga su nakvyne – 200 Lt.

„Net moterys pradėjo masiškai važiuoti – buvo keli turai, kai susirinko pusė moterų, pusė vyrų.  Vyrai valandą žvejoja ir apie reikalus kalba, o moterys visą laiką išnaudoja“, – juokėsi A.Prokopovičius.

Kruizas po marias ir jūrą

Laivo „Venus S“ šeimininkai ką tik pasiūlė naują pramogą – turą po žiemiškas Kuršių marias ir jūrą. Ši pramoga organizuojama, kai susiburia 20 žmonių grupė. „Kruizo metu organizuosime karštų žuvies patiekalų ragavimą pačiame laive, kviesime grožėtis praplaukiančiais marių ledais, išvysti žiemišką jūrą. Tai trijų valandų trukmės kruizas“, – sakė laivo savininkė Snieguolė Kerpienė. Tokia pramoga vienam žmogui kainuoja kiek daugiau kaip 100 Lt. Pasak S.Kerpienės, šiuo laivu rengiamos ir pramoginės žvejybos jūroje, tam taip pat renkama žvejų kompanija. 

Pramogų flotilės nuotr./Džiaugsmas pagavus laimikį.
Pramogų flotilės nuotr./Džiaugsmas pagavus laimikį.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius