Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 16

Jūrininkai pasiruošę ginti per stebuklą išgyvenusį kapitoną

Lietuvos jūrininkų sąjungos nariai pasiryžę ginti tolimojo plaukiojimo kapitoną klaipėdietį Anatolijų Bataščiuką, kuris lyg antrą kartą gimė, kai su plyšusia aorta savarankiškai sugrįžo iš Afrikos į namus.
Jūrininkas Anatolijus Bataščiukas beveik devynias paras išgyveno su plyšusia aorta.
Jūrininkas Anatolijus Bataščiukas beveik devynias paras išgyveno su plyšusia aorta. / 15min.lt nuotr.

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža teigė, kad sąjunga padės jūreiviui nepaisant to, ar jis buvo organizacijos narys, ar ne.

„Jis dirbo užsienio kompanijos laive, plaukiojusiame su Maltos vėliava. Laive buvo tarptautinė įgula. Yra nustatytos taisyklės, kaip elgiamasi jūrininko ligos atveju. Agentas turi pristatyti jūrininką į ligoninę, kad jam būtų suteikta pagalba. Tai jis ir padarė. O kad medikai elgėsi neprofesionaliai – jau kitas klausimas“, – pažymėjo P.Bekėža. Anot jo, ši situacija itin skaudi ir aktuali jūrininkams, todėl labai svarbu išspręsti ją tinkamai. „Jei jūrininkas būtų pripažintas netinkamu toliau plaukioti jūroje, bus svarbu išanalizuoti draudimo sąlygas. Mes kelsime reikalavimus ir laivo savininkams, ir jūrininką įdarbinusiai kompanijai ir agentams“, – aiškino P.Bekėža.

Klaipėdietis tolimojo plaukiojimo kapitonas Anatolijus Bataščiukas, įsirašęs į savo istoriją antrąjį gimtadienį – balandžio 20-ąją – nuo šiol ėmė tikėti stebuklais.

Balandžio 10-ąją vyriškis, chemines medžiagas gabenusiame tanklaivyje „Tour Margaux“ dirbęs kapitono vyresniuoju padėjėju, pasijuto blogai. Ėmė mausti krūtinę, nepadėjo nė laive turėtos tabletės. Laivas tuo metu stovėjo Monrovijoje, Liberijoje. Vyras buvo išleistas į krantą gydytis. Tačiau John F. Kennedy vardo medicinos centro darbuotojai A.Bataščiukui nenustatė tikslios diagnozės. Įtarimų jiems nesukėlė ir dūstantis pacientas, jo krūtinę ir kaklą paženklinusios juodos dėmės. Taip ir nesulaukęs medikų pagalbos vyras pasiskambino savo sūnui, papasakojo apie nelaimę. Artimieji ėmė ieškoti būdų, kaip parskraidinti vyrą į Lietuvą.

Po septynių parų, praleistų ligoninėje, jūrininko agentas liepė ruoštis kelionei. A.Bataščiukas į namus skrido beveik parą, jam teko persėsti Marselio oro uoste. Rygoje jo jau laukė žmona.

Iš pradžių medikas kreipėsi į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Tačiau ir čia jam nenustatyta tikra diagnozė.
Tik Klaipėdos jūrininkų ligoninėje jam suteikta skubi pagalba, plyšusi aorta operuota beveik dešimt valandų.
Šiuo metu A.Bataščiukas gydomas Palangoje, Kauno medicinos universiteto Psichologijos ir reabilitacijos klinikos Kardiologijos skyriuje. Antradienį jį gausiai lankė žurnalistai. Vyrui sukilo spaudimas, jis pavargo. Kurį laiką medikai liepia pabūti ramybėje. Šiuo metu artimieji ieško teisininko, kuris padėtų kančias patyrusiam jūrininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius