-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 26

Jūros šventėje eksponuojamas suskystintų gamtinių dujų laivo-saugyklos modelis

Nors dar ne 2014 – ųjų pabaiga, tačiau uostamiestį jau pasiekė SGD laivo-saugyklos „Independence“ (liet."Nepriklausomybė") mažoji versija. Visą savaitgalį tiek klaipėdiečiai, tiek miesto svečiai laivo-saugyklos modelį galės išvysti Jūros šventės metu.
Klaipėdoje tris dienas bus eksponuojamas autentiškas būsimo Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas laivas-saugykla „Independence“.
Klaipėdoje tris dienas bus eksponuojamas autentiškas būsimo Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas laivas-saugykla „Independence“. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Suskystintųjų gamtinių dujų laivo-saugyklos modelis yra išskirtinis gaminys. Tai  reiškia, jog jis absoliučiai toks pat, kaip ir būsimas tikrasis laivas –saugykla,  kuris švartuosis ties Kiaulės nugaros sala 2014-aisiais. Tai nėra tik laivo
korpusas, tai yra modelis su visais smulkiausiais vamzdeliais bei brėžiniais ant jo. Tai be galo kruopštaus ir sudėtingo darbo vaisius. Manome, jog ne visi turės  galimybę išvysti tikrąjį SGD laivą iš arti, todėl sukurtas ir įgyvendintas laivo  prototipas sudarys galimybę klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams pamatyti laivo modelį, suprasti koks jis bei kokią svarbią užduotį atliks“, – pristatydamas SGD laivo modelį sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak R.Masiulio, šventės metu „Klaipėdos nafta“ informacinėje palapinėje, kuri įsikūrusi Meridiano aikštėje eksponuos SGD laivo-saugyklos modelį. Čia specialistai visuomenei pristatinės SGD terminalo projektą, atsakys į visus svečiams kylančius klausimus susijusius su projektu. Nuolat bus rodomi video siužetai: kas yra suskystintosios gamtinės dujos, ar tai saugu, kaip atrodo jau nuleistas ant vandens SGD laivas-saugykla ir daugelis kitų.

„Siekdami dialogo ir kuo išsamesnio bei objektyvesnio Lietuvos gyventojų informavimo apie SGD terminalo projektą, stengėmės ir toliau įvairiomis formomis pateikti kuo daugiau pagrįstų faktų, susijusių su projektu. Ši šventė, kaip tik ir yra viena iš galimų formų, kaip galima gyventojus informuoti ir supažindinti su SGD laivo-saugyklos modeliu bei įgyvendinamu projektu“, – pažymėjo bendrovės vadovas.

Faktai apie SGD laivo-saugyklos modelį:

*   Laivo modelis pagamintas iš plastiko;

*   Matmenys su stiklo gaubtu: ilgis – 2,15 m; plotis -0,5 m; aukštis -0,5 m.;

*   Modelis lyginant su tikruoju laivu-saugykla sumažintas 150 kartų.

Faktai apie SGD laivą-saugyklą „Independence“: Laivas-saugykla statomas Pietų Korėjoje esančioje laivų statykloje „Hyundai Heavy Industries Co., Ltd“; Laivo matmenys: ilgis – 294 m; plotis – 46 m; tūris – 170 000 tūkst.kub.m.; grimzlė – 12,6 m;

Laivas – saugykla į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 2014 metų II pusėje.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius