Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Jūros šventėje mokesčiai prekybininkams nedidės

Nuo birželio 1-osios jau priimamos Jūros šventės tautodailės dirbinių mugėje norinčių prekiauti verslininkų paraiškos. Leidimus pardavinėti savo dirbinius didžiausioje Klaipėdos vasaros šventėje kasmet gauna daugiau nei 400 tautodailininkų.
Jau pasigirdo balsų apie ketinimus pakeisti nuomos įkainius Jūros šventės mugės prekeiviams.
Jūros šventėje šurmuliuos tradicinė mugė. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šiemet ypatingų pokyčių prekybininkams Jūros šventės organizatoriai neparengė. Nesikeičia ir tradicinė mugės vieta – Danės upės skverelis nuo Žvejo paminklo iki buvusio bendrovės „Teo“ pastato.  Nebrangsta ir mokesčiai – 1 kvadratinio metro kaina išliko nepakitusi jau antrus metus – 61 Lt.

Viešosios įstaigos „Jūros šventė“ direktorius Remigijus Mockus primena, jog norintieji prekiauti Jūros šventės metu pirmiausia turi pateikti paraišką ir sudaryti sutartį su įstaiga. Tokiu būdu atliekama tautodailės dirbinių kontrolė. Jos tikslas – užkirsti kelią prekybai neoriginaliais ir mugės koncepcijos neatitinkančiais gaminiais.

Nuo liepos 1 dienos bus imta prekiauti ir užsakymo talonais (bilietais). Įsigydami juos verslininkai galės patys išsirinkti prekybos vietą ir atitinkamai – jos kainą. Prekybos zonos ir kainos suskirstytos pagal teritorijų patrauklumą, įvertinant tai, kiek jos nutolusios nuo pagrindinių žmonių srautų, centrinės miesto gatvės. Svarbu žinoti tai, kad kaip ir ankstesniais metais, leidimus prekiauti Jūros šventės tautodailės mugėje platina ne viešoji įstaiga „Jūros šventė“, o elektroninė bilietų rezervavimo bei platinimo sistema Tiketa.lt.

Be to, nuo liepos 5–osios prekybos vietas bus galima rezervuoti ir telefonu, skambinant trumpuoju numeriu 1653. Šia paslauga verslininkai šiemet galės naudotis tik nuslūgus pirmąjai interesantų bangai, po penkių dienų nuo prekybos užsakymo talonais pradžios. R.Mockaus teigimu, taip nuspręsta dėl to, kad prekybininkai nepiktnaudžiautų galimybe rezervuoti vietas ir nesusidarytų klaidingas įspūdis, jog daug vietų jau neva parduotos.

Ginos Kubiliūtės/dienraščio „15min“ nuotr./Katinas
Ginos Kubiliūtės/dienraščio „15min“ nuotr./Jūros šventės atspindžiai

Naujove Jūros šventės tautodailės dirbinių mugėje bus Lietuvos tautinio paveldo gamintojų ir kūrėjų asociacijos narių zona. Todėl verslininkai neturėtų nustebti, jei mugės schemoje išvys rezervuotą teritoriją.

Išankstinių  viešojo maitinimo paslaugų teikėjų paraiškų primėmimas baigsis šią savaitę. Dokumentus verslininkai turi suskubti pateikti iki birželio 18 dienos. Sutartys su viešojo maitinimo paslaugų teikėjais bus  sudaromos po birželio 21 dienos. Anot R.Mockaus, viešojo maitinimo vietos yra numatytos Jūros šventės 2010 renginių teritorijos plane, pagrindinių renginių vietose: Danės krantinėje netoli tautodailės dirbinių mugės, Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius