-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 29

„Jūros šventės“ svečius apnuodijusiai bendrovei – 20 tūkst. litų bauda

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė 20 tūkst. litų baudą bendrovei „Bernelių smuklė“ už tai, kad vasarą salmonelioze užkrėtė 62 „Jūros šventės“ svečius.
Šventė prasidėjo!
„Jūros šventė“. / Tomo Pikturnos/15min.lt nuotr.

Antradienį Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pripažino, kad šios maitinimo įstaigos virėjai, gamindami padažą didžkukuliams, pažeidė gamybos technologiją, mėsa spirgučiams buvo nepakankamai termiškai paruošta, o produktai neatitiko produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimų.

Per „Jūros šventę“ šių metų rugpjūtį salmonelioze iš viso buvo apkrėsti 62 žmonės, pietavę „Bernelių smuklėje“. Iš jų 38 nuo salmoneliozės gydyti ligoninėse.  Už Maisto produktų įstatymo pažeidimą antradienio Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nutarimu 2 tūkst. litų baudą į valstybės biudžetą turės sumokėti ir bendrovė „Granum food“.

Nustatyta, kad ši bendrovė į Lietuvą iš Lenkijos atvežė beveik 12 tūkst. kilogramų fasuotų grikių kruopų, kuriose aptikta pelėsinių grybų, o kruopų kvapas ir skonis pripažintas neatitinkančiu privalomųjų reikalavimų.

2500 litų baudą gavo ir bendrovė „Rivona“, į Lietuvą įvežusi keturis kartus didžiausią leistiną pesticidų (oksamilo) kiekį viršijusius baklažanus.

Anot vartotojų teisių gynėjų, įmonė pavojingus maisto produktus į Lietuvos rinką pateikė neturėdama gamintojo kokybės sertifikato. Kėdainių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė realizuoti patikrintą baklažanų siuntą (700 kg) bei įpareigojo bendrovę iš prekybos įmonių surinkti išplatintus baklažanus ir pranešti apie grąžintą kiekį bei utilizavimo būdą.

Tačiau nuo baklažanų pateikimo į rinką iki laboratorinių tyrimų rezultatų gavimo dienos visi baklažanai jau buvo parduoti.  Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius Feliksas Petrauskas atkreipė dėmesį, kad neretai nesaugių maisto produktų, ypač greitai gendančių, laboratoriniai tyrimai užtrunka pernelyg ilgai ir kol gaunami jų rezultatai produktai jau būna realizuoti vartotojams. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius