Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Jūrų muziejus siekia parodyti jūrą gyvenantiems atokiau

Pasibaigus vasaros sezonui, Jūrų muziejus nesnaudžia, ir subūręs jūrinę edukatorių ir kapitonų įgulą, leidžiasi į kelionę. Tik ne jūros link, o atvirkščiai.
Baltijos jūra
Baltijos jūra / Jūrų muziejaus nuotr.
Temos: 2 Jūra Baltoji jūra

Jau šį penktadienį spalio 21 d. Žemaičių Naumiestyje, o lapkričio 18 d. – Laukuvoje – rengiamos edukacinės vakaronės „Mano jūra – tolima ir artima“, kurių metu ne tik skambės Egidijaus Sipavičiaus dainos apie jūrą. Muziejaus istorikai ir du seni jūrų vilkai – kapitonai Sigitas Šileris ir Vytautas Saulėnas griaus banalų ir įprastą gyvenimo prie jūros įvaizdį.

„Dažnam lietuviui jūra asocijuojasi tik su poilsiu – saulėtu pliažu vasaros dieną, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Projekto „Mano jūra – tolima ir atima“ tikslas – pristatyti kitokią jūrą. Jūra maitinančią, jūrą, keičiančią žmonių ir net šalies gyvenimą. Išvykoms pasirinkome du Žemaitijos miestukus, gerokai nutolusius nuo Baltijos. Stengiamės visiems suprantamai kalbėti apie tai, ką duoda Klaipėdos uostas Lietuvai, populiariname jūrines profesijas“.

Laukuvos ir Žemaičių Naumiesčio bendruomenės vakaronių metu susipažins su etnine pamario ir pajūrio kultūra, laivybos istorija, žvejyba, gyvai bendraus su vos ne viso pasaulio jūras išmaišiusiais kapitonais, galės net išmokti signalinių vėliavėlių abėcėlę, kurią jūrininkai „pasiskolino“ iš piratų.

O Šilutės ir Šilalės rajonų moksleiviai dar daugiau sužinos apie jūros gyvenimo paslaptis. Jie susipažins su tikrais delfinų ir kitų jūrų žinduolių treneriais, sužinos, kaip atsiranda perlai. Taip pat mokyklose bus rengiami specializuoti užsiėmimai „Žvejyba Lietuvos vidaus vandenyse: Kuršių mariose ir upėse“, „Vakarų Lietuvos regiono ryšiai su jūra“, „SOS. Nelaimė jūroje“ bei kitomis Baltijos jūros ekologijos, bioįvairovės, laivybos istorijos temomis.

Tiek bendruomenių centruose, tiek mokyklose bus eksponuojamos parodos, pristatomi leidiniai jūrine tema, organizuojamos viktorinos ir žaidimai.

Projektą „Mano jūra – tolima ir atima“ Jūrų muziejus įgyvendina remiamas Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, Atviros visuomenės instituto pagalbos fondo Lietuvoje ir Lietuvos nacionalinio radijo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius