Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 04

Jūs išrinkote metų įvykius!

Baigiantis metams naujienų portalas 15min.lt paskelbė metų rinkimus – jūs galėjote išrinkti metų įvykius įvairiausiose srityse. Beveik 6000 skaitytojų išreiškė savo nuomonę – dėkojame visiems balsavusiems, ir štai rezultatai prieš jus!
Temos: 1 Rinkimai

Metų politikos ir ekonomikos įvykiu skaitytojai išrinko Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, prasidėjusį ryškų ekonominį nuosmukį, kuriam įveikti naujoji Vyriausybė parengė antikrizinį planą ir daugybė kurio punktų kelia audringas diskusijas ir priešinimąsi iki šiol. Antroje vietoje pagal balsus liko įvykę rinkimai į Seimą, trečioje – „Leo LT“ kūrimo istorija.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Andrius Kubilius
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Andriaus Kubilaus Vyriausybės antikrizinis planas visuomenėje sulaukė didelio pasipriešinimo.

Metų pasaulio įvykiu skaitytojai išrinko karą tarp Rusijos ir Gruzijos. Karas prasidėjo rugpjūtį, kai Gruzija pamėgino jėga priversti paklusti jai juridiškai priklausančią separatistinę Pietų Osetijos respubliką, o į konfliktą nedelsiant įsikišo Rusija. Rusijos kariniai daliniai liko separatistinėse Pietų Osetijoje ir Abchazijoje, o Maskva pripažino šių pseudovalstybinių darinių nepriklausomybę. Antroje vietoje liko Baracko Obamos išrinkimas JAV prezidentu, o trečioje – „Lehman Brothers“ bankrotas, žymėjęs pasaulinę krizę.

Scanpix nuotr./Konfliktas Osetijoje
„Scanpix“ nuotr./Karas tarp Rusijos ir Gruzijos daugeliui tapo svarbiausiu metų pasaulio įvykiu.

Metų skandalu skaitytojai buvo linkę išrinkti LRT vadovo Audriaus Siaurusevičiaus elgesį rinkimų į Seimą naktį, kai šis užsibarikadavo vieno viešbučio elektros skydinėje ir akivaizdžiai įkaušęs keturias su puse valandos ginkdie nenorėjo ten įleisti žurnalistų. Pro skaitytojų akis taip pat nepraslydo atlikėjų Mia ir Natalijos Zvonkės kova, o taip pat Astos Baukutės motinystės proveržis Seime – vaiką ji maitino posėdžių salėje.

Valdo Kopūsto/L.T. nuotr./Konfliktas vieabutyje

Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr. / Audrius Siaurusevičius užsibarikadavo nuo žurnalistų.

Lietuvoje praėjusiais metais netrūko įvairių garsių bylų, kurios ilgam prikaustydavo visuomenės dėmesį. Skaitytojų nuomone, labiausiai šalį sukrėtusi istorija buvo Ingos Rinau kova dėl mažosios Luisos globos. Almos Bružaitės – Jonaitienės teismas bei Sauliaus Pauliko byla taip pat pakliuvo į trejetuką labiausiai nuskambėjusių bylų.

Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr. /Akimirka ia bylos nagrinėjimo proceso
Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr. /Ingos Rinau kova dėl savo vaiko prikaustė visos Lietuvos dėmesį.

Sporto mėgėjams 2008–ieji taipogi buvo turiningi. Tačiau visus kitus įvykius, 15min.lt skaitytojų nuomone, nustelbė tai, kad Pekino olimpiadoje pirmą kartą Lietuvos sporto istorijoje net du mūsų šalies atstovai užlipo ant tos pačios apdovanojimų pakylos. Penkiakovininkai Edvinas Krungolcas ir Andrejus Zadneprovskis iškovojo sidabro ir bronzos medalius. Nemažai dėmesio sulaukė ir tai, kad Kauno „Žalgiris“ įkrito į finansinių sunkumų duobę, bei tai, kad Gintarė Volungevičiūtė tik per plauką liko nuo olimpinio aukso titulo.

Alfredo Pliadžio nuotr./Edvinas Krungolcas Pekino olimpinėse žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Mūsų sportininkų sėkmė Pekino olimpinėse žaidynėse sporto mgėjams įstrigo ilgam.

Metų pramogų kategorijoje akivaizdžiai viskas sukosi aplink „eurovizinius“ konkursus. Eglės Jurgaitytės pasirodymas „Vaikų Eurovizijoje“ pelnė daugiausia skaitytojų simpatijų, antroje vietoje liko Karinos Krysko bei Sauliaus Skambino pasirodymas „Šokių Eurovizijoje“. Dėmesio taip pat sulaukė ir Vilniaus tapimo Europos kultūros sostine renginiai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Eglė Jurgaitytė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Eglė Jurgaitytė sužavėjo „Vaikų Eurovizijos“ žiūrovus.

Metų vestuvėmis, skaitytojų nuomone, reikėtų laikyti tai, kad Pekino olimpinių žaidynių vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė ištekėjo už draugo, tų pačių žaidynių vicečempiono, buriuotojo Roberto Scheidto. Tiesa, daug skaitytojų manė, kad visai ne įžymybių, o jų, draugų ar bendradarbių vestuvės buvo žymiai svarbesnės ir įdomesnės, o štai trečioje vietoje liko Irmos Jurgelevičiūtės ir jos išrinktojo – kalinio Rolando vestuvės už grotų. 

15 minučių/Eriko Ovčarenko nuotr. /Laimingi jaunavedžiai
„15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr. /Laimingi jaunavedžiai – Gintarė Volungevičiūtė su savo išrinktuoju.

Švenčių, vakarėlių, nuotraukos iš kurių mirgėjo spaudoje, o vaizdai – televizijoje, 2008 metais buvo apstu. Tačiau skaitytojai nusprendė  – ne šie plačiai išreklamuoti pokyliai, o jų pačių asmeninės šventės metų pokylio balsavime buvo kur kas svarbesnės! Antroje vietoje liko slapta Arvydo Sabonio puota ant jūros kranto, o trečioje – prašmatnus dizainerio Juozo Statkevičiaus jubiliejus.

Įžymybės 2008–aisiais, be abejo, ne tik vedėsi, bet ir skyrėsi. Skaitytojams labiausiai įstrigo daugybę metų svajonių jaunikiu tituluoto Marijono Mikutavičiaus ir jo išrinktosios Reginos Renčeliauskaitės skyrybos. Krepšininko Šarūno Jasikevičiaus skyrybos su gražuole Linor Abargil taip pat daug kam buvo netikėtos, kaip ir metų pabaigoje į šipulius subyrėjusi turtuolio Nerijaus Numavičiaus santuoka.

Valdo Kopūsto/ Scanpix nuotr. /Marijonas Mikutavičius ir Regina
Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr. /Marijonas ir Regina daug kam netikėtai susituokė, taip pat netikėtai ir išsiskyrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius