-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 10

Justiniškių rinkimų apygardoje bus perskaičiuojami balsai

Vilniaus vienmandatėje Justiniškių rinkimų apygardoje bus perskaičiuojami per pirmąjį turą už 10 kandidatų į Seimo narius balsavusių rinkėjų balsai. Tada paaiškės, kas antrame rinkimų ture dėl Seimo nario mandato susigrums su didžiausio žmonių palaikymo pirmame ture sulaukusiu konservatoriumi Pauliu Saudargu.
Kristupas Krivickas
Kristupas Krivickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ką tik baigėsi komisijos posėdis, nusprendėme perskaičiuoti (balsus – BNS)“, – BNS pirmadienį pranešė šios apygardos komisijos pirmininkė Laura Dudulienė.

Pasak jos, balsus bus stengiamasi perskaičiuoti šią savaitę.

„Rašysime apylinkėms, kviesimės komisijų narius, derinsimės su pirmininkais, kada kas gali, kad kuo skubiau perskaičiuoti, nes po savaitės antras turas“, – teigė L.Dudulienė.

Balsų perskaičiavimo paprašė konkurentei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovei Danutai Narbut nusileidęs Antikorupcinės Naglio Puteikio ir Kristupo Krivicko koalicijos atstovas televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas.

„Labai džiaugiuosi, kad toks sprendimas buvo priimtas ir patenkintas mano prašymas perskaičiuoti balsus, kadangi mane skiriančių skaičius labai mažas, apygarda didelė, todėl galėjo būti žmogiškasis faktorius nuovargio ar streso rinkiminės nakties. Kadangi labai svarbu tiksliai žinoti rinkėjų sprendimą, komisija geranoriškai tą sprendimą priėmė“, – BNS pirmadienį sakė K.Krivickas.

D.Narbut surinko 12,94 proc. rinkėjų balsų, o K.Krivickas – 12,69 proc. L.Dudulienės teigimu, balsų skirtumas – 43 balsai.

„Pagal įstatymą, jeigu balsų skirtumas tarp pirmos ir antros vietos mažesnis negu 50 balsų, jie perskaičiuojami. Šiuo atveju yra trečioji vieta – likimas už brūkšnio, yra tikrai lemiama, ar kautis antrame ture, ar nesikauti, tai esminis dalykas. Jeigu būtų kokia ketvirta ar penkta vieta, greičiausiai būtų priimamas kitas sprendimas“, – BNS teigė L.Dudulienė.

Justiniškių rinkimų apygardoje per pirmą turą didžiausio žmonių pasitikėjimo sulaukęs P.Saudargas gavo 23,85 proc. rinkėjų balsų.

Antikorupcinės koalicijos sąrašą rinkimuose vedęs N.Puteikis su maždaug 25 proc. balsų pirmauja uostamiesčio Danės apygardoje, antrajame ture jis susitiks su Liberalų sąjūdžio atstovu Simonu Gentvilu (apie 22 proc.). Daugiau koalicijos kandidatų į antrą turą, kuris vyks spalio 23-ąją, nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius