-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 20 /12:07

K.Brazauskienė prašo Vyriausybės suteikti jai nemokamą būstą

Prezidento Algirdo Brazausko našlė verslininkė Kristina Brazauskienė prašo Vyriausybės suteikti jai nemokamą būstą, tuo metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina Vyriausybę kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis pateiktų išaiškinimą, ar toks būstas K.Brazauskienei priklauso.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Gautas prašymas pateikti galimų būstų sąrašą. Vyriausybės sprendimas, vienoks ar kitoks, bus artimiausiu metu“, – BNS ketvirtadienį sakė premjero patarėjas Arnoldas Pikžirnis.

K.Brazauskienė gyvenamąsias patalpas prašo suteikti panaudos – neatlygintino naudojimosi – pagrindais. Ji tikina, kad tokią teisę jai suteikia Prezidento įstatymas.

Dalia Grybauskaitė K.Brazauskienės teisę į nemokamą būstą pavadino „nomenklatūrine privilegija“.

„Tokios nomenklatūrinės privilegijos, kurios yra įteisintos mūsų įstatymuose, niekur kitose Europos Sąjungos šalyse nėra numatytos“, – žurnalistams Vilniuje sakė prezidentė.

„Matėme jau Konstitucinio Teismo reakciją dėl rentos ir manyčiau, kad šioje situacijoje būtų tikslinga, kad Vyriausybė kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl šios privilegijos ir klausimas būtų iš karto išspręstas“, – sakė D.Grybauskaitė.

Šiuo metu įstatymas numato, kad mirus prezidentui jo sutuoktiniui panaudos pagrindais suteikiamas būstas. Remdamasi šia nuostata, K.Brazauskienė prieš kelias dienas paprašė Vyriausybės atsiųsti jai galimų būstų sąrašą. Vyriausybė sprendimą žada priimti kitą savaitę.

Konstitucinis Teismas 2014 metais paskelbė, kad prezidento našlės rentą įtvirtinanti įstatymo nuostata prieštarauja Konstitucijai.

Prezidentūra šį mėnesį BNS patvirtino, kad kreipėsi į antstolius, prašydama iš Turniškių priverstinai iškeldinti K.Brazauskienę. Teismas yra pripažinęs, jog ji Turniškėse gyvena neteisėtai ir privalo išsikraustyti.

A.Brazauskui buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių gatvėje neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis penkeriems metams. Jai pasibaigus, K.Brazauskienė turėjo išsikelti iš rezidencijos, nusprendė teismas.

K.Brazauskienė su sūnumi Vilniuje valdo viešbutį. Valstybinė mokesčių inspekcija tiria naujienų portalo 15min.lt paviešintą informaciją, jog bendrovė „Draugystės“ viešbutis galėjo nuslėpti nekilnojamąjį turtą ir piniginius sandorius Floridoje.

VIDEO: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

6 metai paslapties

15min surinkti duomenys rodo, kad maždaug 240 kvadratinių metrų rezidenciją su jai priskirtu 680 „kvadratų“ sklypu K.Brazauskienės valdoma bendrovė „Draugystės“ viešbutis įgijo 2010 m. gruodį, praėjus vos pusmečiui po A.Brazausko mirties.

Kaip rodo 15min surinkti Floridos registro duomenys, už pirkinį „Draugystės“ viešbutis paklojo 220 tūkst. dolerių.

Viešai prieinamais duomenimis, rezidenciją Majamyje buvo bandoma parduoti ne kartą. Jau 2013 m. birželį „Draugystės“ viešbučio valdos ant prekystalio atsidūrė už gerokai didesnę sumą – beveik 460 tūkst. dolerių. Bet pirkėjo neatsirado nei tada, nei vėliau, kai turtą pabandyta parduoti jau už 470 tūkst. dolerių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius