-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K. Budrys: L. Volkovo užpuolimas ragina peržiūrėti Lietuvos veiksmus padedant disidentams

Sulig Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje „peržengta tam tikra riba“, o tai ragina Lietuvą peržiūrėti institucijų veiksmus padedant disidentams, sako prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys.
Prie Leonido Volkovo namų dirba policijos pareigūnai
Prie Leonido Volkovo namų dirba policijos pareigūnai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak jo, anksčiau Kremliaus režimo organizuotos operacijos Lietuvoje nebuvo susijusios su fiziniu smurtu.

„Dabar jau peržengta tam tikrai riba“, – pirmadienį transliuotoje TV3 laidoje „Dėmesio centre“ sakė K. Budrys.

„Ir žinoma, kad turėtume peržiūrėti savo veikimą, jis turėtų būti keliomis kryptimis. Kas susiję su mūsų institucijoms, peržiūrėti, ką turime Lietuvoje ir kokias priemones taikome, dar kartą sugrįžtant prie artimos apsaugos“, – teigė jis.

Jo teigimu, kita saugumo užtikrinimo dalis susijusi su opozicionierių rūpesčiu savimi. Pasak K. Budrio, jie „negali gyventi patys tokiame pačiame režime, kokiame gyvena“.

„Negali daryti to, kai žinai, kad į tave kėsinasi, kaip kad elgtųsi bet kuris kitas pilietis. Turi laikytis bent jau elementarių saugumo reikalavimų. Tai irgi reikia nuolat priimti. Mes čia turime reikalą ne su savo valstybės piliečiais, su kuriais mūsų santykis yra šiek tiek kitoks dėl tų pačių piliečių pareigų mūsų atžvilgiu“, – kalbėjo K. Budrys.

Anot prezidento patarėjo, su opozicijos veikla susijusių grėsmių vertinimas keičiasi.

„Tai reiškia, kad agresyvėja oponentas, kad yra aukštos vertės taikiniai Lietuvos teritorijoje, tas buvo aišku. (...) Pasistūmė kartelė, ką sau nori ir gali leisti tarnybos. Būtų naivu tikėtis, kad iki tol jos negalėjo fiziškai prieiti prie čia esančių asmenų, turėjome įvairių kibernetinių atakų nutraukiant transliacijas, turėjome įkyrius neva žurnalistus, provokatorių, siekiančių situacijų, lakstančių nuo Lietuvos teisėsaugos“, – sakė K. Budrys.

Anot prezidento patarėjo, tokie išpuoliai daro neigiamą įtaką Lietuvos įvaizdžiui, net jei pagrindinis operacijos uždavinys nebuvo diskredituoti valstybę.

„Turime minimizuoti tą žalą ir proaktyviau dirbti su opozicijos žmonėmis, kad saugumas būtų pakeltas į kitą lygį, nes čia tikrai yra rezervo neišnaudoto“, – teigė K. Budrys.

Praėjusią savaitę Vilniuje buvo užpultas ir plaktuku sumuštas čia gyvenantis vienas artimiausių velionio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygių L. Volkovas.

Lietuvos žvalgyba teigimu, tikėtina, kad tai buvo Rusijos specialiųjų tarnybų organizuota operacija, skirta stabdyti opozicionierių veiklą prezidento rinkimų įkarštyje.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla „Dėmesio centre“ pirmadienį sakė, kad per penkias dienas nuo įvykio padarytas didelis darbas renkant ir analizuojant įrodymus, „toliau intensyviai renkami nauji įrodymai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius