-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 16 /09:44

K. Budrys: pratybų scenarijus reikia atskirti nuo žvalgybos informacijos

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys sako, kad pratybų scenarijus reikia atskirti nuo žvalgybinės informacijos, vokiečių žiniasklaidai paskelbus karinių pratybų scenarijų su Rusijos invazija į NATO šalis.
Lukas Balandis / BNS nuotr.
Kęstutis Budrys

„Reikėtų atskirti, kas yra pratybų scenarijai, kas yra scenarijai prognozei ir kas yra žvalgybos informacija, kai žinome, ką priešininkas planuoja, čia šiek tiek skirtingi žanrai. (...) Pratybų scenarijai yra įvairiausi, bet jų tikslas ne atspėti ateitį, o pratreniruoti pajėgas“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė K.Budrys.

Jis pažymėjo, kad prieš Rusijos invaziją į Ukrainą Vakarų žvalgybos šiuos planus žinojo dar 2021 metų pabaigoje, ir tai buvo ne galimų grėsmių scenarijus, o konkretūs planai.

„Kai buvo pasirengimas Rusijos pajėgų įsiveržti į Ukrainą 2021 metų pabaigoje, žvalgyba žinojo, konkrečius planus, ketinimus, tai nebuvo vienas iš scenarijų, tai buvo konkretus planas, kurį žvalgyba žinojo ir kuris po to buvo įgyvendinimas“, – teigė K.Budrys.

Vokietijos leidinys „Bild“ antradienį paviešino karinių pratybų scenarijų, kuriame Vokietijos ginkluotosios pajėgos ruošiasi hibridiniam Rusijos puolimui NATO rytiniame flange.

Šiame plane sudėliotas išsamus galimo karinio konflikto scenarijus, pradedant nuo vasario, kai Kremlius neva pradeda mobilizacijos bangą ir pašaukia 200 tūkst. karių, toliau puola Ukrainą, skina pergales ir vasarop pradeda hibridinį karą prieš Baltijos šalis. Vyksta susirėmimai, padėtis aštrėja.

Vėlesniais mėnesiai Rusija perkelia dalį karių į Karaliaučių ir galiausiai metų pabaigoje vyksta susirėmimai pasienyje. Jungtinėse Valstijose ką tik baigiasi rinkimai, o Rusija pradeda invaziją. NATO atsakas 2025-aisiais – 300 tūkst. karių rytiniame sparne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius