Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 15

Kęstutis Girnius: Vladimiro Putino kaltinimai Lietuvai skirti vidaus auditorijai

„Rusijos prezidento Vladimiro Putino kaltinimai Lietuvai dėl Ukrainos yra atsakas į Maskvos kritiką ir skirti vidaus auditorijai“, – sako Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius.
Kęstutis Girnius
Kęstutis Girnius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Taip politologas komentavo Kremliaus kaltinimus, esą Lietuvoje ir Lenkijoje buvo rengiami Ukrainos nacionalistai kovotojai.

„Lietuva – kovingiausiai nusiteikusi Vakarų šalis, kaltina Rusiją terorizmu, todėl Rusija atsilygindama kalba apie lietuvių antidemokratiškus veiksmus ir perversmo organizavimą. Anksčiau būdavo panašių kaltinimų, esą Baltijos šalių snaiperiai palaikė čečėnus ir šaudė rusų karius“, – BNS sekmadienį sakė K.Girnius.

Lietuva – kovingiausiai nusiteikusi Vakarų šalis, kaltina Rusiją terorizmu, todėl Rusija atsilygindama kalba apie lietuvių antidemokratiškus veiksmus ir perversmo organizavimą

„Aš manau, kad tai daugiausia skirta vidaus auditorijai. Vakarų Europai yra dažniau taikoma antiamerikietiška propaganda“, – pridūrė politikos ekspertas.

Sekmadienį parodytame filme apie Krymą V.Putinas pareiškė, kad Ukrainos nacionalistų koviniai būriai buvo rengiami Lietuvoje ir Lenkijoje.

„Fokusas tas, kad formaliai opoziciją Ukrainoje pirmiausia palaikė europiečiai, bet mes puikiai žinojome – ne tik turėjome galvoje, bet žinojome, kad tikraisiais „lėlininkais“ buvo mūsų draugai europiečiai. Tai jie padėjo parengti nacionalistus, kovinius būrius – Ukrainos vakaruose ir Lenkijoje, iš dalies  parengimas vyko ir Lietuvoje. Kaip pasielgė mūsų partneriai? Prisidėjo prie valstybės perversmo įvykdymo“, – pareiškė V.Putinas filme „Krymas. Kelias į Tėvynę“, parodytame per TV kanalą „Rossija 1“.

Tokį patį kaltinimą Lietuvai ir Lenkijai Rusijos prezidentas išsakė ir pernai kovą per savo spaudos konferenciją. Tuomet Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šį teiginį pavadino pagrindo neturinčiomis insinuacijomis, kuriomis siekiama pateisinti agresiją ir paskatinti neapykantą prieš lietuvius Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius