Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20 /15:15

Su galimu kyšiu sulaikytas buvęs FNTT vadas: kas tas Kęstutis Jucevičius?

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius sulaukė įtarimų, kad reikalavo ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį. Tai – ne pirmas kartas, kai jam metamas šešėlis dėl neteisėtų ar nederamų veiksmų. 15min straipsnyje – gilesnis žvilgsnis į jo karjerą, kuri ne kartą buvo įkaitinusi politinę atmosferą šalyje.
Kęstutis Jucevičius, Dainoras Bradauskas, Saulius Urbanavičius, Evaldas Pašilis, Rimvydas Norkus ir Dalia Grybauskaitė
Kęstutis Jucevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

K.Jucevičius nuo 1993 iki 2002 metų dirbo policijoje, kur daugiausia tyrė ekonominius nusikaltimus. 2002 metais jis prisijungė prie FNTT, kur darė karjerą.

Įstaigos vadovu jis tapo 2012 metais po skandalingo tuometinio tarnybos vadovo Vitalijaus Gailiaus atleidimo. Šis žingsnis tuomet buvo itin įkaitinęs politinę temperatūrą – V.Gailiaus atleidimui pritarė prezidentė Dalia Grybauskaitė, o priešinosi konservatorių premjeras Andrius Kubilius.

Atleidimo metu buvo spekuliuojama apie tyrimą dėl to, kad atskleidė informaciją apie teisėsaugos planuojamus veiksmus dėl banko „Snoras“. Vėliau teismai nustatė, kad V.Gailius buvo atleistas neteisėtai.

„K.Jucevičius atėjo prieš pat pabaigą, kai turėjom visą tą istoriją su V.Gailium, kurį mes bandėm išsaugoti visais būdais. Jo nepažinojau, bet vėlesnės istorijos atrodė kaip tokios, kurios atvedė iki šios dienos ir manęs tai nenustebino“, – 15min prisiminimais dalijosi A.Kubilius.

V.Gailiaus pergalė teisme jau nebesutrukdė K.Jucevičiaus karjerai. Jis 2012 metų kovą laimėtame konkurse tebuvo vienintelis kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius