-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

K.Komskis I.Degutienės neįtikino, kad jis toliau gali vadovauti kovai su korupcija

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir Antikorupcijos komisijos (AK) vodovas Kęstas Komskis ketvirtadienį po valandą trukusios diskusijos už uždarų durų taip ir liko prie skirtingų nuomonių apie pastarojo galimybes toliau vadovauti Seimo kovotojams su korupcija.
K.Komskis
K.Komskis / „Scanpix“ nuotr.

Po susitikimo I.Degutienė pripažino, kad pokalbis buvo „atviras“, bet ji savo nuostatos, kad K.Komskis neturėtų dirbti AK pirmininku, nepakeitė.

„K.Komskis neigė tai, kas rašoma žiniasklaidoje ir ką rodo televizija <...>. Kaip ir vakar sakiau, vienintelis šioje situacijoje arbitras turbūt turėtų būti teisėsaugos institucijos. Galų gale, jeigu tai yra netiesa, kaip ponas Komskis sako, tai reiškia žiniasklaida šmeižia, ir tai yra Seimo narys, taigi turi būti atitinkamas įvertinimas. Tą ginčą arba tas abejones gali išsklaidyti tik tos institucijos, kurios gali tai padaryti“, – sakė parlamento vadovė.

„Aš galiu tik politiškai vertinti tai, ką aš skaitau, tai ką aš girdžiu. Manau, kad politikas negali užimti AK pirmininko posto“, – sakė Seimo vadovė.I.Degutienė pabrėžė, jog jos vertinimas – tik politinis, o savo nuomonę Seimo pirmininkė grindžia visuomenės nuomone ir žiniasklaidos pateikiama informacija. „Aš galiu tik politiškai vertinti tai, ką aš skaitau, tai ką aš girdžiu. Manau, kad politikas negali užimti AK pirmininko posto“, – sakė Seimo vadovė. Šios komisijos pirmininko postas pagal Seimo statutą priklauso opozicijai, todėl tik ji gali pakeisti K.Komskį. Tačiau I.Degutienė ketvirtadienį kreipėsi į naują opozicijos lyderį socialdemokratą Algirdą Butkevičių, ragindama įvykdyti šią rokiruotę. Tai jau trečias toks Seimo pirmininkės prašymas opozicijai.

Paklausta, kaip įsivaizduoja tolesnį darbą su K.Komskiu, parlamento vadovė atsakė: „jeigu opozicija apsispręs, kad K.Komsis turi dirbti AK, tai reiškia taip ir liks.“

Kaltino nusikalstamas grupuotes

K.Komskis kalbėjo, jog pats iš posto nesitrauks, nes jį delegavo partija. Jis tvirtino tapęs ne tik politinių, bet ir nusikalstamų grupuočių auka.

„Tai, kas pasirodė viešoje erdvėje ir spaudoje, yra tikrai šmeižtas ir tą šiandien mėginau įrodyti Seimo pirmininkei. Ir aš patikinau, kad šiandien yra 8 bylos paruoštos. Aš laukiu, kada jos pateks į teismą ir kada galėsiu apsiginti, nes kito kelio nematau“, – sakė „tvarkietis“.

Politikas tvirtino, jog turi „nedraugų“ nuo tų laikų, kai dirbo Pagėgių savivaldybės meru. Dažnai teigiama, kad šioje pasienyje su Rusija esančioje savivaldybėje aktyviai veikia kontrabandininkai.
Anot K.Komskio, savo laiku jis paskelbė nusikalstamoms grupuotėms karą ir nuo to yra nukentėjusi jo šeima: buvo sumušti jo sūnūs, sprogdintas jam priklausantys turtas. „Esu pasodinęs, na, sėdo tais laikais 7 žmonės už reketavimą, visą kitą. Jie grįžo atsėdėję tuos 7 metus“, – kalbėjo AK pirmininkas. 

K.Komskis pastaruoju metu kartoja kreipęsis į teisėsaugos institucijas ir jos jam esą atsakiusios, kad nei jis, nei jo šeimos nariai nėra jų akiratyje. Tačiau apie galimas jo sąsajas su Pagėgių kontrabandininkais užsimenama Valstybės saugumo departamento medžiagoje, susijusioje su prieš kelerius metus vykusia prezidento Rolando Pakso apkalta.

Dėl I.Degutienės ir K.Komskio susitikimo buvo sutarta po trečiadienį vykusio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio.  „Tvarkietis“ buvo apskundęs Seimo pirmininkę dėl jos viešų pasakymų, tačiau trečiadienį atsiėmė skundą ir pasiūlė išsiaiškinti už uždarų durų. Etikos sargai buvo paruošę nutarimą, kad I.Degutienė nepažeidė etikos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius