Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2017 06 21

K.Mažeika: urėdijų reforma – nuo 2018 metų

Miškų urėdijų reforma bus pradėta įgyvendinti 2018 metais, kaip ir buvo planuota, sako Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovas.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėsime visas pastangas, kad įstatymas įsigaliotų nuo sausio pirmos. Ir visiškai nesvarbu, ar svarstymą tęsime dabar pratęstoje sesijoje, ar rudenį“, – trečiadienį žurnalistams Seime pareiškė „valstietis“ Kęstutis Mažeika, paprašytas įvertinti Seimo pirmininko pareiškimą, jog reformos priėmimas atidedamas iki rudens.

„Mes bet kokiu atveju laukiame ekspertų išvadų. Kai sulauksime jų, planuosime darbotvarkę (reformos svarstymą komitete – BNS). Jeigu reikės pratęsti sesiją, tada derinsime su Seimo pirmininku, su valdyba“, – pridūrė K.Mažeika.

Jeigu reikės pratęsti sesiją, tada derinsime su Seimo pirmininku, su valdyba.

Jis pabrėžė, kad urėdijų pertvarka yra viena prioritetinių reformų, todėl reikia į tai atsižvelgti.

„Jeigu Seimo pirmininkas mano, kad pratęsti savaitei at dviem (Seimo pavasario sesiją – BNS) yra problema, tai tada kalbėsime su Seimo pirmininku“, – teigė K.Mažeika.

Pasak jo, išvados turėtų būti pateiktos per savaitę, kai Seimo kanceliarija apsispręs, kas atliks ekspertizę.

BNS žiniomis, nepriklausomą reformos ekspertinį vertinimą norėtų teikti du pretendentai, pateikę paraiškas konkursui. Seimo kanceliarija jų neskelbia, kol nesibaigė paraiškų vertinimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Vienos konkurso dalyvės – Lietuvos miškininkų sąjungos – prezidentas Edmundas Bartkevičius BNS patvirtino, kad sąjunga dalyvauja konkurse. Pasak jo, vertinimą ji gali atlikti veltui, tačiau jis nesitiki laimėti.

Jo teigimu, sąjunga iki ketvirtadienio 15 val. turi patikslinti ekspertų kvalifikaciją, tuomet Seimo kanceliarija spręs, ar skelbti nugalėtoją.

Negavęs ekspertų išvadų, Seimo Aplinkos apsaugos komitetas trečiadienį nesvarstė urėdijų pertvarkos.

Nepriklausoma ekspertizė turi atsakyti tik į du klausimus: ar Miškų įstatymo pataisomis siūloma reforma atitinka teisėkūros principus, yra tinkamai integruota į nacionalinę teisės sistemą ir neprieštarauja Lietuvos tarptautiniams įsipareigojimams bei ar ji teigiamai vertintina vadybiniu ir viešojo administravimo požiūriu.

Reformos vertinimo reikalauja maždaug 50 parlamentarų iš liberalų, socialdemokratų, „tvarkiečių“, lenkų ir konservatorių frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės nariai. Pagal Seimo statutą toks vertinimas privalomas. Už jį Seimas ketina sumokėti iki 200 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius