-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15 /18:08

K.Pūkas Seime nešiojasi kovinį ginklą – apsauga šokiruota

Seimo narys Kęstutis Pūkas, kuriam Seime ketinama pradėti apkaltą dėl seksualinio priekabiavimo prie merginų, kurios ketino dirbti parlamentaro padėjėjomis, parlamente nešiojasi kovinį ginklą. Tą jis pats patvirtino 15min.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas

K.Pūkas ginklą ne tik nešiojasi, bet ir rodo jį kitiems asmenims. Parlamentas yra saugomas Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų. Visi į Seimą patenkantys asmenys yra tikrinami, ar neturi draudžiamų daiktų.

„Aš nemanau, kad tik vienas Seimo narys turi ginklą, o jei domina, tai galite pasitikrinti tokią informaciją. Aš esu žmogus, kuris turi teisę nešioti ginklą, ir aš jį galiu nešiotis su savim, kur nėra įstatymu uždrausta. Tokia tvarka yra, jo palikti negali, niekam perduoti negali, tai vat kabo prie diržo ir turiu. Jūs pažeidžiat įstatymą klausinėdami, kur mano ginklas yra, jūs neturite tokios teisės, aš pranešiu policijai, kad domėjotės mano ginklu“, – 15min teigė K.Pūkas.

Jis patvirtino, kad kabinete turi ir seifą, o įsinešti ginklą gali dėl to, kad apsauga Seimo narių netikrina.

„Seimo nario netikrina apsauga ir neturi teisės – jeigu yra pavojingas koks nors Seimo narys, nepateikęs priesaikos, čia yra jo reikalas. Kodėl jus domina, mano saugumo klausimais norite pasidomėti“, – ėmė klausinėti K.Pūkas.

Gali netekti ginklo

Vadovybės apsaugos departamento direktorius Rymantas Mockevičius 15min patvirtino, kad Seimo nariai nėra tikrinami, tačiau ginklą turėtų palikti apsaugos poste.

„Seimo nariai netikrinami pagal Valdybos sprendimą. Jei K.Pūkas išsiėmęs teisę laikyti ginklą savigynai, tai išsiėmęs. Bet pačiame Valdybos sprendime nurodyta, kad jei jis įeina į Seimą su ginklu, jis turi jį palikti apsaugos poste. Ten yra specialios dėžutės. Tai nežinau, ar jis turėjo tą ginklą. Turėtų jį palikti, o ne vaikščioti po Seimą“, – sako R.Mockevičius.

Anot jo, apsaugos darbuotojai negalėjo šio fakto patvirtinti.

„Mūsų vyrai ne rentgenai, jie negali peržiūrėti per paltą, per švarką, kabo pas jį ten tas ginklas, ar nekabo. Iš saugumo pozicijos mes vienareikšmiškai labai neigiamai vertiname. Jei šis faktas pasitvirtins, manau, turi būti peržiūrima jo galimybė turėti ginklą asmeniniam naudojimui“, – sako R.Mockevičius.

VIDEO: K.Pūkas apie laukiančią apkaltą: „Ko jūs dabar jaudinatės dėl manęs? Džiaukitės“

Prislėgė kaltinimai seksualiniu priekabiavimu

K.Pūkas dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu antradienį pasitraukė iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime. Trečiadienį politiką išsikvietęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis jam pasiūlė pačiam trauktis iš Seimo, tačiau K.Pūkas atsisakė.

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė kreiptis į Seimą dėl apkaltos pradėjimo parlamentarui K.Pūkui, kilus įtarimų, kad jis galėjo sulaužyti priesaiką ir pažeisti Konstituciją. Kreipimasis Seimui bus pristatytas ketvirtadienį.

Trečiadienį jau keturios moterys kreipėsi į prokurorus, kaltindamos K.Pūką seksualiniu priekabiavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius