-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 18

K.Pūko apkaltos komisija apklausė su juo dirbusį asmenį, viena liudytoja išsigando spaudimo

Parlamentaro Kęstučio Pūko apkaltos komisija antradienį viešai neskelbtame posėdyje apklausė dar vieną su parlamentaru dirbusį asmenį, o viena įsidarbinti siekusi mergina atsisakė liudyti, išsigandusi spaudimo, posėdyje dalyvaujant parlamentaro advokatui.
Kęstutis Pūkas po pokalbio su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu
Kęstutis Pūkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien mes, suteikę dalinį anonimiškumą, apklausėme asmenį, kuris pateikė informaciją apie savo tiesioginę patirtį su K.Pūku darbiniame kontekste. Taip pat dalinio anonimiškumo statusą suteikėme ir kitam asmeniui, kuris išsigando K.Pūko gynėjo dalyvavimo posėdyje, baiminasi spaudimo, neigiamų pasekmių savo ir savo šeimos atžvilgiu“, – BNS sakė komisijos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė.

Pasak jos, pas Seimo narį įsidarbinti norėjusią merginą dar bus siekiama apklausti, viena galimybių jai – liudyti raštu, neatskleidžiant asmens duomenų K.Pūko gynėjui.

„Tas asmuo turi tvirtą įsitikinimą, remdamasis tiesioginio bendravimo su K.Pūku patirtimi, kad gali patirti spaudimą, darantį žalą reputacijai. Taip pat gali būti paviešinta jautrių, su seksualiniu apsisprendimu susijusių detalių. Tai jautri situacija ir mes tikrai suderinsime, ar, suteikus dalinį anonimiškumą, atvyks liudyti į komisijos posėdį, tik advokatas negalės paviešinti jokios informacijos, kas yra tas žmogus, ar gausime atsakymus į klausimus raštu ir, nuasmeninę parodymus, pateiksime K.Pūkui ir gynėjui“, – sakė pirmininkė.

D.Šakalienė taip pat patvirtino, kad komisija susipažino su Generalinėje prokuratūroje atliekamo tyrimo dėl galimo seksualinio priekabiavimo medžiaga ir šie asmenys papildomai į komisiją kviečiami nebus.

„Kai kalbame apie nusikaltimus dėl seksualinio apsisprendimo, mes turime atsižvelgti į faktą, kad Lietuvoje moterys visiškai pagrįstai bijo liudyti tokiose bylose, nes beveik garantuotai patiria antrinę viktimizaciją. Komisija turi galimybę susipažinti su ikiteisminio tyrimo dalyvių parodymais, visa ikiteisminio tyrimo medžiaga mums prieinama, kam mums be reikalo traumuoti tuos žmones, visi parodymai yra ir mes visi su jais susipažinę“, – sakė parlamentarė.

Anksčiau prieš porą savaičių K.Pūko apkaltos komisija neskelbtame posėdyje buvo apklaususi dar vieną su K.Pūku dirbusį asmenį. Pasak komisijos vadovės, liudijęs asmuo patvirtino buvęs spaudžiamas atiduoti dalį savo Seimo nario padėjėjo atlyginimo, žeminamas, įžeidinėjamas. Tuo metu pats K.Pūkas BNS tokius kaltinimus neigė.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Apkaltos komisija savo išvadą Seimui turi pateikti iki gegužės 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius