Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2018 03 26 /13:09

Kęstutis Strupas laimėjo konkursą į naujas vadovaujamas pareigas Santaros klinikose

Dėl įtarimų piktnaudžiavimu nuo Santaros klinikų vadovo pareigų nušalintas Kęstutis Strupas penktadienį laimėjo konkursą į naujas vadovaujamas pareigas įstaigoje.
Kęstutis Strupas
Kęstutis Strupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis turėtų tapti Pilvo chirurgijos centro vadovu. Konkurso procedūros dar nėra baigtos, nurodo klinikos.

„Konkursą paskelbė Santaros klinikos darbo tvarka, jis paskelbtas gerokai anksčiau“, – BNS pirmadienį sakė laikinasis klinikų vadovas, Vaikų ligoninės direktorius Juozas Raistenskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Raistenskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Juozas Raistenskis

Klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė nurodė, kad informacija apie konkursą įstaigos svetainėje paviešinta kovo 19 dieną, konkurse varžėsi du dalyviai.

„Santaros klinikose konkursai į įvairias pozicijas vyksta nuolat. Tai yra įprasta ligoninės veiklos dalis. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę vyko devyni konkursai į įvairias vadovaujamas pozicijas. Kovo mėnesį – 31 konkursas, nuo metų pradžios iš viso įvykdyti 52 konkursai“, – teigė G.Letukienė.

Praėjusią savaitę J.Raistenkis teigė, kad dėl įtarimų nėra apribojimų K.Strupui dirbti chirurgo darbą.

SAM laukia oficialios informacijos

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį BNS nurodė, kad J.Raistenskis nuo penktadienio nereaguoja į ministro Aurelijaus Verygos paklausimą, kuriuo prašoma paaiškinti situaciją.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė teigė, kad gavusi su konkursu susijusius dokumentus ministerija inicijuos patikrinimą, ar nebuvo pažeisti konkurso organizavimą reglamentuojantys teisės aktai. Anot patarėjos, jei informacija pasitvirtintų, būtų apmaudu, kad šioje įstaigoje neužkertamas kelias abejonėms dėl galbūt neskaidrių procesų.

„SAM vadovybės vertinimas tokiu atveju būtų vienareikšmiai tik neigiamas, nes žmogus, kuriam teisėsauga yra pareiškusi įtarimus ir kuris teismo sprendimu pusmečiui nušalintas nuo pareigų, negali eiti vadovaujamų pareigų. Tai kenkia ne tik Santaros klinikų įvaizdžiui, bet ir menkina pasitikėjimą visa sveikatos apsaugos sistema. Be to, ministro A.Verygos nuomone, tai yra dar vienas įrodymas, kad šiai gydymo įstaigai reikalingas laikinas vadovas iš šalies“, – sakė patarėja.

Jos teigimu, kandidatą, kuris galėtų perimti vadovavimą klinikoms, ministras yra pateikęs antrajam dalininkui – Vilniaus universitetui.

Vertindama K.Strupo galimybes dirbti chirurgu, L.Bušinskaitė-Šriubėnė pažymi, kad „eiti vadovaujamas pareigas ir dirbti žemesnėse pozicijose chirurgu yra skirtingi dalykai“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė

Vykstant teisėsaugos tyrimui dėl galimos korupcijos Santaros klinikose, Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę ligoninės vadovą K. Strupą pusmečiui nušalino nuo pareigų. Prieš tai mėnesį jis buvo nušalintas ligoninės dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto atstovų – sprendimu.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vasarį paskelbė Santaros klinikose tirianti galimą kyšininkavimo mechanizmą, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama.

BNS turimi dokumentai rodo, kad tokiu būdu K.Strupas įtariamas taręsis mažiausiai penkis kartus, Santaros klinikose vykstant viešiesiems pirkimams informacinių technologijų srityje.

Prokuroras Romualdas Betingis praėjusią savaitę BNS sakė, kad tyrime yra daugiau kaip dešimt įtariamųjų, keturi įtariami asmenys – klinikų darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius