-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 12

K.Glaveckas: interpeliaciją atlaikysiu

Seimo opozicija šiandien parlamento pirmininko pirmajai pavaduotojai Irenai Degutienei įteikė 31 Seimo nario pasirašytą pareiškimą dėl interpeliacijos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Kęstučiui Glaveckui. Pastarasis teigia pasitikįs koalicija.
Anot K.Glavecko – prieš NT mokestį bus lygūs ir prezidentas, ir pensininkas.
K.Glaveckas / Martyno Vizbelio/Scanpix nuotr.

„Opozicijos paskirtis tokia yra. Ne pirmą kartą opozicinės partijos kelia nepasitikėjimus. O jei kalbant rimtai, tai manau, kad koalicija yra tvirta ir, bent kiek girdžiu pareiškimų, kad ir iš premjero, tai palaikymą turiu“, – naujienų portalui 15min.lt sakė K.Glaveckas. Paprašytas patikslinti, kaip vertina savo galimybes išlikti poste, parlamentaras atsakė: „Manau, atlaikysiu.“

Opozicijoje esantys socdemai reiškia nepasitikėjimą K.Glavecku dėl praėjusią savaitę jo viešai išsakytų pareiškimų, esą litas gali būti devalvuotas. Manoma, kad būtent po jų prasidėjo šurmulys visuomenėje, o praėjusį savaitgalį žmonės užplūdo bankus, norėdami išsikeisti litus į eurus ar kitą užsienio valiutą. Premjeras Andrius Kubilius kritiškai įvertino K.Glavecko pareiškimus, tačiau teigė manąs, kad parlamentaras klaidą suprato. Pareikšti nepasitikėjimą parlamentaru turi bent 29 Seimo nariai. Interpeliaciją K.Glaveckui pasirašė 31 parlamentaras, dauguma pasirašiusiųjų – opozicinių partijų atstovai.

Seimo komiteto vadovas gali būti atstatydintas, jeigu tam slaptame balsavime pritaria ne mažiau nei 71 parlamentaras

Beje, šiandien K.Glavecko pavardė vėl atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai paaiškėjo, kad kovo 11-ąją Seimo narys iškilmingą posėdį iškeitė į tenisą, o žurnalistams tuo metu sakė, jog blogai jaučiasi. Naujienų portalo 15min.lt paklaustas, ar tikrai iškilmingą Seimo posėdį vakar jis praleido dėl to, kad sportavo, K.Glaveckas pripažino žaidęs tenisą, tačiau tvirtino, kad iš tiesų savijauta jo buvo nekokia. „Jūs ir patys supraskit, kai toks spaudimas... Blogai vakar jaučiausi, tikrai. Taip kad tas pasportavimas, manau, man išėjo į gera“, – sakė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius