Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

K.Rupulevičiaus baudžiamoji byla veikiausiai bus nutraukta, A.Baukutės bylai taip pat trūksta duomenų

Buvusio aplinkos ministro patarėjo Kęstučio Rupulevičiaus baudžiamoji byla dėl vairavimo neblaiviam veikiausiai bus nutraukta.
A.Baukutė ir K.Rupulevičius
A.Baukutė ir K.Rupulevičius / „Scanpix“ nuotr.

Tai BNS penktadienį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Egidijus Motiejūnas. Pasak prokuroro, galutinį sprendimą jis priims antradienį.

„Faktiniai duomenys yra nepakankami, kad būtų tęsiamas ikiteisminis tyrimas“, – sakė pareigūnas.  Tuo tarpu jo žmonos Seimo narės Astos Baukutės atžvilgiu iškelti baudžiamąją bylą dėl galimai duotų melagingų parodymų, anot prokuroro, nėra duomenų.

„Aš ją papildomai apklausiau, pasiaiškinome ir duomenų, kad tai melagingi parodymai, nėra jokių. (...) Nėra jokio pagrindo (pradėti ikiteisminį tyrimą – BNS)“, – teigė prokuroras.

E.Motiejūnas tvirtino, kad svarbiausia K.Rupulevičiaus baudžiamojoje byloje buvo įrodyti, kad K.Rupulevičius vairavo neblaivus ir kad buvo padaryta didelė žala, tačiau tam, anot prokuroro, pritrūko duomenų.

„Jis pasišalino, girtumas nenustatytas įprastais veiksmais, o kolegos, buvę jo gimtadienyje, sakė nematę jo vartojant alkoholinius gėrimus“, – sakė pareigūnas.

Pasak prokuroro, didelės žalos fakto įrodymas taip pat sudėtingas: patirta apie 4100 litų žala bendovei „Urbico“, prižiūrinčiai šviesoforus, nelaikytina didele, nes bendrovės turtas ir apyvarta didelė.

Šiuo metu E.Motiejūnas tvirtino renkantis įrodymus, kad eismo įvykį padarė K.Rupulevičius ir kad šviesoforas buvo nuverstas jo žmonos visureigiu.

„Jam gresia administracinė byla. Tada jam gresia nuo 3–5 tūkst. litų bauda, 3–5 metams netekti vairuotojo pažymėjimo ir turtinės žalos atlyginimas, kurį patyrė šviesoforus prižiūrinti bendrovė“, – teigė teisėsaugininkas. Anot jo, dabartiniai duomenys – liudytojų parodymai, automobilio įbrėžimai, specialisto išvada – leidžia kalbėti apie administracinę A.Baukutės vyro atsakomybę.

Be to, E.Motiejūnas teigė, kad K.Rupulevičiui gali tekti pačiam sumokėti už apdaužytą visureigį, nes nuomotas iš banko automobilis, kaip reikalaujama, nebuvo apdraustas kasko draudimu.

K.Rupulevičius visuomenės ir teisėsaugos dėmesio sulaukė dėl to, kad, kaip įtariama, galėjo vairuoti automobilį, kuris rugsėjo viduryje Vilniuje dieną sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

Ikiteisminis tyrimas tuomet buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Pasak prokurorų, taip nuspręsta atsižvelgus į publikacijas spaudoje, kad K.Rupulevičius vairavo per savo 49-ąjį gimtadienį.

Vėliau paaiškėjo, kad Seimo narės nuomojamas ir jos vyro galimai vairuotas automobilis „Toyota“ slėptas ir remontuotas vienose sostinės automobilių remonto dirbtuvėse, tuo metu tyrėjai buvo klaidinami, esą automobilis ne sostinėje, o Klaipėdoje.

Prokurorai aiškinosi, ar gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas A.Baukutei dėl melagingų parodymų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius