-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 23

Ką per Baltijos kelią veikė Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai?

Sekmadienį trijų Baltijos šalių premjerai, pasirašę bendrą deklaraciją Baltijos kelio 20-ųjų metinių minėjimo proga, prisiminė, ką veikė šią ypatingą dieną prieš 20 metų, ir pasidalino iki šiol išlikusiais įspūdžiais.
Baltijos šalių premjerai dalinosi prisiminimais, ką veikė prieš 20 metų per Baltijos kelią.
Baltijos šalių premjerai dalinosi prisiminimais, ką veikė prieš 20 metų per Baltijos kelią. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Priklausiau organizacijai, kuri rengė Baltijos kelią“, – pasakojo Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius. Tačiau pačiam sudalyvauti šioje akcijoje jam nepavyko. Tuo metu A.Kubilius lankėsi Berlyne, Rytų Vokietijoje. Jo teigimu, matant, kas tuo metu vyko Vokietijoje, buvo aišku, kad Sovietų Sąjungos sukurta imperija greitai sugrius.

Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis prieš 20 metų buvo kaip tik baigęs mokyklą ir ruošėsi pradėti studijas universitete. „Dalyvavau Baltijos kelyje Rygoje“, – žurnalistams sakė V.Dombrovskis.

Tuo tarpu Estijos premjeras Andrusas Ansipas prisiminė, jog lygiai prieš 20 metų buvo Kalifornijoje, JAV. Jis pasakojo žiūrėjęs televizijos programas ir labai didžiavęsis Estija, Latvija ir Lietuva. „Tada aš didžiavausi ir vis dar didžiuojuosi šiandien“, – tikino A.Ansipas. Jo teigimu, tuo metu JAV visi kalbėjo apie Baltijos kelią – amerikiečiai taip pat suvokė šio įvykio svarbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius