LRT radijo klausytojas teiraujasi, ką turėtų žinoti, norėdamas pasigaminti naminių alkoholinių gėrimų. „Kokie yra apribojimai, leidimai, sąlygos, kad pasigaminti naminį alų, naminį vyną?“ – domisi jis.
Lietuvos Respublikos įstatymai nenumato ypatingų sąlygų, jei norima pagaminti naminius alkoholinius gėrimus, teigia Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja.
„Tačiau galioja tam tikri apribojimai. Namuose alkoholį gaminti galima tik savo asmeniniam naudojimui, t. y. jokiu būdu neparduoti, o tik savo ar šeimos poreikiams tenkinti“, – pažymi G. Belian.
Pasak jos, namuose galima gaminti natūralios fermentacijos gėrimus, pvz., vyną ar alų. Vyno tūrinė etanolio, arba etilo alkoholio koncentracija turi būti ne didesnė nei 18 proc. , alaus – ne didesnė nei 9,5 proc.