Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 18

Ką tik prisiekęs A.Burba gali įeiti į parlamentarizmo istoriją

Ketvirtadienį Seime prisiekė naujas parlamentaras Andrius Burba. Jis gali tapti vienu trumpiausiai pasaulio istorijoje dirbusiu parlamente, mat šiandien Seimas gali pradėti savęs paleidimo procedūrą.
Andrius Burba.
Andrius Burba / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovas A.Burba ketina prisidėti prie valdančiosios Jungtinės frakcijos, kuri vienija TPP ir Liberalų ir centro sąjungos atstovus Seime. Tokiu būdu valdančioji koalicija atgautų formalią daugumą, nes turės 71 atstovą 141 vietos parlamente. Šiuo metu Seime yra 140 Seimo narių. 141-ąjį vasarį turėtų rinkti vienmandatės Marijampolės apygardos rinkėjai. Jis pakeis vasarą netikėtai mirusį socialdemokratą Algį Rimą.

32 metų teisininko išsilavinimą turintis A.Burba ketvirtadienį tvirtino į Seimą ateinąs dirbti. „Minčių ir idėjų tikrai turiu daug. Kokios tos idėjos, kokie tie projektai, artimiausiu metu jūs tikrai pamatysite ir aš tikiu, kad turėsiu kolegų palaikymą, nes vienas lauke – ne karys“, – kalbėjo naujasis Seimo narys.

Valdančioji koalicija atgautų formalią daugumą, nes turės 71 atstovą 141 vietos parlamente.A.Burba sakė esąs ne naujokas politikoje, mat ankstesnėje Seimo kadencijoje dirbo parlamento nario padėjėju. Tiesa, čia pat pridūrė, kad Seimo nario darbo specifika – kitokia nei padėjėjo, todėl teks „susipažinti vidiniu darbu“.

Aplinkos ministro patarėju iki šiol dirbęs A.Burba tikisi darbuotis Seimo Aplinkos apsaugos komitete.

Balsuos dėl pirmalaikių rinkimų

Naujasis parlamentaras gali patekti į gana kuriozišką situaciją. Opozicinės Darbo partijos frakcijos iniciatyva ketvirtadienį parlamentui bus pateiktas nutarimo projektas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Teoriškai įmanoma, kad Seimas paleistų save jau tą pačią dieną. Tiesa, parlamentarai vis tiek dirbų, kol susirinks naujas Seimas. Jo rinkimus „darbiečiai“ siūlo rengti vasarį.

„Ko gero, aš galiu būti Seimo narys, kuris trumpiausiai pasaulyje išdirbo parlamente“, – šypsojosi  A.Burba. Jis sakė nepalaikysiąs pirmalaikių Seimo rinkimų iniciatyvos, mat jaučiasi turįs tam moralinį pagrindą: „Turiu minčių, darbų, kuriuos norėčiau atlikti.“

Politikas tikino nesigailįs patekęs į Seimą, kurio pasitikėjimas visuomenėje – minimalus. „Manau, kad žmonės sutiks, kad ne visi teisės aktai, kurie priimami Seime, yra blogi ir blogina situaciją. Taip pat nemanau, kad visi čia dirbantys Seimo nariai yra tinginiai ir biurokratai“, – sakė jis. 

A.Burba atėjo į Seimą, kai per apkaltos procesą iš jo buvo pašalintas Linas Karalius. Iki šiol jis dirbo aplinkos ministro patarėju, buvo Vyriausiosios rinkimų komisijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius