-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 08

Kad saugumą užtikrinantieji patys jaustųsi saugiau: 4 000 neperšaunamų liemenų

Patvirtinus pareigūno aprūpinimo standartą, nuolat ieškoma galimybių skirti lėšų ne vien mobilių ar stacionarių darbo vietų aprūpinimui, tačiau ir ginkluotės/ekipuotės įsigijimui bei atnaujinimui. Šįkart įsigyta 4 000 šarvinių liemenių, kurios iki kitų metų vidurio pasieks visus reaguojančius į įvykius bei konvojuojančius policijos pareigūnus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kad saugumą užtikrinantieji patys jaustųsi saugiau: 4000 neperšaunamų liemenų
Pareigūnas, pasimatavęs naująją liemenę / Lietuvos policijos nuotr.
Temos: 2 Policija Liemenė

Pagal tarptautinį konkursą, kuriame pasiūlymus pateikė Lietuvos ir Suomijos tiekėjai, laimėjo Lietuvos tiekėjo UAB „Arveka“ pasiūlymas, kuris, įvertinus ekonominius rodiklius, pateikė visus techninius reikalavimus atitinkantį ir ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą įsigyti šarvinių liemenių komplektus. Vieno šarvinės liemenės komplekto kaina – 508 eurai.

„Mano, kaip policijos vadovo, tikslas – užtikrinti policijos pareigūnų, vykdančių pavojingas bei padidintos rizikos užduotis, saugumą. Norisi, kad pareigūnai, skubantys kitiems į pagalbą, patys jaustųsi kiek įmanoma labiau apsaugoti ir turintys visas jiems reikiamas priemones, leidžiančias oriai vykdyti savo pareigas“, – teigia Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Lietuvos policijos nuotr./Kad saugumą užtikrinantieji patys jaustųsi saugiau: 4000 neperšaunamų liemenų
Lietuvos policijos nuotr./Kad saugumą užtikrinantieji patys jaustųsi saugiau: 4000 neperšaunamų liemenų

Liemenės parinktos atsižvelgiant į pačių pareigūnų išsakytas nuomones bei pateiktus pastebėjimus, atitinkančios II apsaugos lygį pagal NIJ (JAV) standartą, kurį naudoja ir kitos Lietuvos teisėsaugos institucijos ir Lietuvos kariuomenė. Liemenės konstrukcijoje numatyta galimybė sugerti bei išgarinti drėgmę, sukeliant iki 3 laipsnių C aušinimo pojūtį, paprastai dėvimos ant apatinių marškinėlių, tačiau gali būti dėvimos ir ant policijos polo marškinėlių ar bluzono. Komplektą sudaro: liemenės balistiniai paketai, saugantys nuo visų dažniausiai naudojamų pistoletų kulkų, dvi skalbiamos įmautės, krepšys šarvinės liemenės komplektui saugoti ar transportuoti. Balistiniams paketams suteikiama 10 metų garantija, o kiekvienas balistinis paketas apdraustas gamintojo civilinės atsakomybės draudimu.

Šią savaitę pirmosios liemenės jau pasiekė Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnus.

Beje, dar anksčiau, nei šią naujieną išplatino Policijos departamentas, penktadienį per pietus apie įsigytas liemenes pirmasis paskelbė generalinis komisaras L.Pernavas savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje.

„Vienas paskutiniųjų, bet seniai lauktų mano įsakymų, kad saugumą užtikrinantys pareigūnai patys jaustųsi saugiau. Šįkart įsigyta 4 000 šarvinių liemenių, kurios pasieks visus į įvykius reaguojančius pareigūnus.

Policijos nuotr./Linas Pernavas
Policijos nuotr./Linas Pernavas

Mano, kaip policijos vadovo, tikslas – užtikrinti policijos pareigūnų, vykdančių pavojingas bei padidintos rizikos užduotis, saugumą.

Pirmąsias liemenes vakar jau gavo pareigūnai, išbandžiau ir pats“, – feisbuke parašė kadenciją baigiantis policijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius