-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Kadenciją baigiantis L.Pernavas keturis mėnesius kasdien po 6 val. mokosi anglų kalbos

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas nusprendė patobulinti anglų kalbos žinias. Kursus jis pradėjo lankyti sausio 7 dieną, o truks jie iki gegužės 10-osios. Tam L.Pernavas skiria visą pusdienį, pamokos trunka nuo 8 val. 30 min. iki 14 val. 30 min, tačiau pats komisaras tikina, kad vadovauti policijai tai netrukdo.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Generalinis komisaras su užsienio partneriais ir iki šiol sėkmingai bendraudavo anglų kalba. Atlikus testą jam nustatytas 2 kalbos mokėjimo lygis.

„Anglų kalba aš naudojuosi, teko skaityti pranešimą Jungtinėse Tautose, pernai skaičiau pranešimą Europole, teko dalyvauti diskusijoje apie bendruomenės pareigūnų darbą, – 15min pasakojo pats Linas Pernavas. – Mes esame kviečiami dalintis savo patirtimi su kitomis valstybėmis. Lietuvoje policija yra kaip pavyzdys. Todėl kalba reikalinga.“

Anot jo, anglų kalba yra būtina, nes esame tiek Europos Sąjungos, tiek NATO aljanso nariai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Linas Pernavas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Linas Pernavas

„Tai reiškia, kad nėra sienų, nėra sienų ir nusikalstamumui. Mums reikia bendrauti su greta esančiais partneriais, taip pat kitomis valstybėmis, tokioms organizacijomis kaip Europolas ar Interpolas. Tam ir reikia tobulinti anglų kalbą, nes poreikis yra vis didesnis“, – pasakojo L.Pernavas.

Policijos departamentas informavo, kad generalinis komisaras mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, kur anglų kalbos mokymai skirstomi į 3 lygius ir organizuojami pagal NATO standartus.

„Mokymai vyksta darbo dienomis, nuo 8.30 iki 14.30 val. Generalinis komisaras kiekvieną dieną atlieka ir savo tiesiogines funkcijas, su juo derinami visi būtini darbai, vyksta pasitarimai su pavaduotojais ir kitais atsakingais darbuotojais. Kursų metu komisaras yra pasiekiamas ir dažniausiai bendrauja elektroninėmis ryšio priemonėmis“, – informavo PD atstovas Ramūnas Matonis.

Mes esame kviečiami dalintis savo patirtimi su kitomis valstybėmis. Todėl kalba reikalinga.

R.Matonio teigimu, šie komisaro kursai valstybei papildomai nieko nekainuoja.

„Tai nėra specialiai komisarui organizuojami kursai. Jie vyksta nuolat karo akademijoje, juose dalyvauja kariškiai ir kt. institucijų atstovai“, – pranešė jis.

Darbui netrukdo

Generalinio komisaro kadencija baigiasi šių metų lapkričio mėnesį. 15min pasiteiravus, ar L.Pernavas kartais neplanuoja tarptautinės ar politinės karjeros ir būtent todėl gilina anglų kalbos žinias, jis atsakė neigiamai.

„Kol kas nieko nesvarstau. Mano pagrindinis darbas yra eiti generalinio komisaro pareigas“, – sakė jis ir taip pat pridūrė negalvojantis apie antrą kadenciją generalinio komisaro pozicijoje, nes šis sprendimas priklauso nuo Vyriausybės.

Paklaustas, ar šie mokymai netrukdo dabar vadovauti policijai, generalinis komisaras patikino, kad tikrai ne.

„Kiekvieną rytą būnu darbe ir po mokymų kiekvieną vakarą būnu darbe. Turiu elektroninį paštą, turiu telefoną. Jeigu nori, visada viską gali suderinti, – sakė L.Pernavas ir priminė apie savo sportinę veiklą. – Anksčiau manęs klausdavo, kaip su sportu spėju viską suderinti. Jeigu žmogus nori, jis visada sugebės viską suderinti.“

Asmeninio archyvo nuotr./Linas Pernavas
Asmeninio archyvo nuotr./Linas Pernavas

Pašnekovo teigimu, jis nėra jokia išimtis – daugybė policijos pareigūnų dalį darbo laiko skiria mokymams.

„Visi policininkai mokosi, vieni anglų kalbos, kiti dalyvauja kitokiuose mokymuose, kursuose. Mes visi mokomės, ne tik kalbant apie policiją, turime tobulinti savo įgūdžius norėdami eiti į priekį. Tai įprastas atvejis, aš ne vienas mokausi ir ne pirmi metai“, – sakė generalinis komisaras.

Policijos departamento duomenimis, būtent šiais kursais yra pasinaudoję daugiau nei 100 pareigūnų.

Jeigu nori, visada viską gali suderinti

Kol L.Pernavo nėra darbe, jo funkcijas atlieka pavaduotojai Edvardas Šileris ir Rimantas Bobinas.

„Manau, kad sėkmingai“, – paklaustas, kaip jiems sekasi ir seksis pavaduoti komisarą, sakė L.Pernavas.

Ministras palaimino

Apie šiuos kalbos mokymus pasiteiravus Vidaus reikalų ministerijoje, jos atstovė Ieva Dirmaitė perdavė poziciją, kad problemų šioje situacijoje nemato.

„Informuojame, kad atsižvelgus į tai, jog pareigų ir darbų atlikimas bus kokybiškai užtikrinamas pasitelkus informacinių technologijų priemones, Lietuvos policijos generalinio komisaro pateiktas poreikis tobulinti anglų kalbos žinias siekiant sklandesnio tarnybos atstovavimo ir tarptautinio bendradarbiavimo yra suderintas su ministru ir patvirtintas jo įsakymu. Esant ekstremalioms situacijoms, visada yra galimybė vadovą iškviesti“, - rašoma ministerijos atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius