Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 19

Kadenciją baigiantis ministras Audronius Ažubalis ES kolegas ragino plėsti žinojimą apie totalitarinių režimų nusikaltimus

Kadenciją baigiantis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis Briuselyje Europos Sąjungos kolegas paragino pasauliniu mąstu plėsti žinojimą apie bendrą Europos istorinę praeitį ir totalitarinių režimų įvykdytus nusikaltimus, taip pat kvietė kuo anksčiau surengti ES ir Ukrainos viršūnių susitikimą.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Svarbu, kad Europa, kalbėdama vienu balsu išorės politikos klausimais ir eidama politinio vienijimosi keliu, nepamestų ir vertybinio pamato. ES itin svarbu pasauliniu mastu plėtoti žinojimą apie bendrą Europos istorinę praeitį, kančias, kurias Europai atnešė totalitarinių režimų nusikaltimai, o žmogaus orumas ir demokratijos vertybės turi atsispindėti visoje ES vykdomoje politikoje“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas A.Ažubalis.

Jis pirmadienį su ES kolegomis Užsienio reikalų taryboje taip pat aptarė Ukrainoje neseniai įvykusius parlamento rinkimus. URM teigimu, A.Ažubalis pareiškė, kad rinkimų procesas nepadėjo įveikti ES ir Ukrainos tarpusavio pasitikėjimo nuosmukio, bet nėra pagrindo abejoti rinkimų legitimumu apskritai.

„Todėl, pasak A.Ažubalio, jokių santykių pauzių neturėtų būti: ES ir Ukrainos aukščiausio lygio susitikimas turi būti rengiamas kuo anksčiau“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Turime matyti Ukrainos ryžtą žengti Europos keliu, bet tuo pat metu itin svarbus ES ryžtas gilinti santykius su Kijevu. Abi pusės suinteresuotos, kad tarpusavio santykių gilinimas atneštų vaisių. Pati stipriausia paskata Ukrainai siekti konkrečių rezultatų būtų aiškus grafikas pasirašyti Asociacijos su ES sutartį ir pradėti ją laikinai taikyti dar iki Vilniuje kitą lapkritį rengiamo Rytų partnerystės vadovų susitikimo“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius