Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 28

Kai kurie Šakių rajono mokytojai gavo kalėdines premijas

Šakių rajono vadovai leido pamaloninti biudžetinių įstaigų darbuotojus šventinėmis išmokomis. Tokia galimybe pasinaudojo pinigų sutaupiusios mokyklos, rašo „Lietuvos žinios“.

Švenčių proga skirti iki 100 proc. tarnybinio atlyginimo dydžio vienkartines išmokas iš sutaupytų darbo užmokesčio lėšų leista Šakių mero Juozo Bertašiaus potvarkiu.

Pasak dienraščio, toli gražu ne visos biudžetinės Šakių rajono įstaigos turi tokių rezervų. Šįkart tarp laimingųjų atsidūrė mokyklų pedagogai.

Pasak dienraščio, toli gražu ne visos biudžetinės Šakių rajono įstaigos turi tokių rezervų. Šįkart tarp laimingųjų atsidūrė mokyklų pedagogai.

Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė teigė, kad šios ugdymo įstaigos mokytojai gavo 80–90 proc. atlyginimo dydžio šventines premijas. Kadangi gimnazija yra sukaupusi moksleivio krepšelio lėšų, jas ir norėta panaudoti baigiantis metams. Ankstesniais metais moksleivio krepšelio lėšomis mokyklos dar galėdavo užmokėti už komunalines paslaugas. Tačiau šiemet to daryti nebeleidžia įstatymai.

„Todėl ir nusprendėme pedagogams išmokėti šventines išmokas, kad mūsų sutaupyti pinigai nebūtų prarasti. Nematau nieko bloga, kad mokytojai yra tokiu būdu nudžiuginti, juoba kad šiuos metus baigiame be skolų“, – pabrėžė J.Mozūraitienė.

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romas Eikevičius dienraščiui aiškino, kad pedagogams išmokėjo ne šventines premijas, o neišmokėtą nuo spalio sumažintų priedų dalį. „Kiekvienas mokytojas gavo skirtingą pinigų sumą, atsižvelgiant į tai, kiek jam buvo sumažintas priedas. Šiemet nereikėjo eiti nemokamų atostogų, tačiau nemokėjome mokytojams už sergančių kolegų pavadavimą. Todėl, galima sakyti, dabar atlyginame už ankstesniais mėnesiais padarytą skriaudą“, – sakė jis.

Šakių vaikų darželio–mokyklos „Berželis“ direktorė Lina Viliūšienė tikino, kad šios įstaigos pedagogai šventinių premijų veikiausiai negaus – tam neliko pinigų. Panašiai atsitiko ir rajono kultūros įstaigoms.

Dienraščio kalbintas Šakių meras J.Bertašius aiškino, kad išmokas, kurias jis leido išsimokėti biudžetinėms įstaigoms, vadinti šventinėmis premijomis jokiu būdu negalima. „Metų pradžioje buvome pažadėję, kad jei situacija neblogės ir metų pabaigoje susikaups lėšų, įstaigos sutaupytus pinigus galės išsimokėti. Privalome pažadą tesėti“, – pažymėjo jis.

Anot mero, tos biudžetinės įstaigos, kurios nėra sukaupusios darbo užmokesčio fondo pertekliaus, jokių išmokų mokėti negali. Be jų apsieis ir merijos darbuotojai, nors savivaldybės administracija turi sukaupusi darbo užmokesčio rezervą. Šakių savivaldybė metus baigia neturėdama skolų, į vietos biudžetą surinkta lėšų beveik 40 proc. daugiau nei buvo planuota.

Be šventinių premijų lieka ne tik Šakių, bet ir kitų krašto savivaldybių administracijų darbuotojai. Kai kuriose jų net nėra iš ko mokėti atlyginimų už gruodžio mėnesį. Tokia padėtis klostosi Šiaulių ir Panevėžio miestuose bei Telšių rajone. Buvo įprasta, kad merijų darbuotojams atlyginimai už gruodį buvo sumokami paskutinėmis gruodžio dienomis. Tačiau kol kas sumokėtas tik avansas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius