-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Kai kuriems parlamentarams – bėdos dėl parlamentinių išlaidų

Seimo nariai, deklaruodami, kaip leidžia parlamentinėms išlaidoms skirtus pinigus, veliasi į naujus skandalus, rašo „Kauno diena“.
Asta Baukutė
Asta Baukutė / „Scanpix“ nuotr.

Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narės Astos Baukutės parlamentinių išlaidų naudojimo paskutinį praėjusių metų ketvirtį ataskaitoje nurodyta, kad daugiau kaip 8,3 tūkst. litų sumokėta už šviesoforą nulaužusio visureigio nuomą.

Tačiau dar 930 litų parlamentarė teigė sumokėjusi už mašinos eksploatavimą – degalus, tepalus ir t. t. Keistas skaičius, nes mašina sudaužyta rugsėjį ir, kaip dienraščiui prisipažino A.Baukutė, iki šio mėnesio ja niekur nevažiuota.

Seimo narė teigė neatsimenanti, kada visureigis buvo suremontuotas. „Jis važinėja pas rinkėjus, dirba, dūzgia. Remontas padarytas iš mano asmeninių lėšų, –

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Visureigis išgabenamas iš autoserviso
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Visureigis išgabenamas iš autoserviso.

priminė A.Baukutė. – Galiu tikrai pasakyti, kad nuo Naujųjų metų tikrai važinėju.“ Tiesa, šis mėnuo jau nepriskirtinas paskutiniam praėjusių metų ketvirčiui, o A.Baukutė taip ir nepaaiškino, kam išleido minėtus 930 litų.

Tokios žinios sukėlė nerimą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algimantui Salamakinui. Jis dienraščiui teigė, esą A.Baukutė gali būti dar kartą kviečiama pasiaiškinti dėl parlamentinių išlaidų naudojimo.

Dviem Seimo nariams jau netrukus gali tekti apsilankyti pas etikos sargus. Krikščionių partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas jau vasarį turės pasiaiškinti dėl galbūt fiktyviai nuomojamo biuro, o liberalcentristas Artūras Melianas įtariamas melagingai nurodęs išlaidas Seimo nario ataskaitai spausdinti.

Abejotinam biurui R.Žilinskas nurodė per tris mėnesius išleidęs daugiau kaip 5,1 tūkst. litų. Tačiau į biurą nuvykę etikos sargai rado įstaigą, vargiai primenančią Seimo nario biurą.

„Buvau nuvažiavęs pažiūrėti, tam tikrų abejonių sukėlė. Ten tarsi jo biuras, bet yra laiptai žemyn, į rūsį, o rūsyje – buvusi kavinė. Radome vieną žmogų ten sėdintį, jis pasistatęs kompiuterį – neva tai dirba, o gal ir iš tiesų dirba. Tas biuras – tarsi kavinės drabužinė. Gruodį gavome skundą, kad ten nėra jokios veiklos, o pinigai nukeliauja į kažkieno kišenę. Išsamiai ištirsime, ar ten tik priedanga“, – sakė A.Salamakinas. Pasak jo, etikos sargai verdiktą dėl R.Žilinsko turėtų priimti jau pirmoje vasario pusėje.

A.Melianą etikos sargai stebi jau pusmetį. „Jis leidžia kažkokį laikraštį. Po trečio ketvirčio išsiaiškinome, kad tas laikraštis nėra ataskaita apie jo nuveiktus gerus ar nelabai gerus darbus. Pasirodė, kad tai kažkokia brošiūra, neturinti nieko bendra su ataskaitomis“, – sakė Etikos ir procedūrų komisijos vadovas.

Jeigu Seimo narių veikloje bus nustatyta pažeidimų, jie turės grąžinti neteisėtai panaudotas lėšas į biudžetą.

Naujausi Seimo narių parlamentinių išlaidų duomenys šokiruoja ir patį A.Salamakiną. Tarp Seimo narių išlaidų – gėlės, tušinukai ir mašinų remontas už tūkstančius litų. Štai Valstiečių liaudininkų sąjungai priklausantis parlamentaras Antanas Baura nurodė beveik 2,1 tūkst. litų išleidęs gėlėms ir suvenyrams.

Tarp įtartinų automobilininkų – ir Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Antanas Nedzinskas. Jis savo automobiliui kas ketvirtį išleidžia solidžią sumą ir, A.Salamakino teigimu, bus tikrinamas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius