Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

Kai kurios valstybinės įstaigos sako nepragyvenančios iš joms skirtų asignavimų

Dar neįpusėjus metams kai kurios valstybinės įstaigos Seimui ir Vyriausybei skundžiasi nepragyvenančios iš skirtų asignavimų, rašo „Lietuvos žinios“.
Skaitliukai
Skaitliukai / LŽ nuotr.

Vis dėlto ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis teigia, kad peržiūrėti biudžeto per metus neplanuojama.

Pasak dienraščio, D.Matulionis pripažino, kad Vyriausybės pagalbos prašo kelios iš valstybės biudžeto išlaikomos įstaigos, tačiau įvardyti jas atsisakė. Esą atskleisti prašytojus, kurie skundžiasi lėšų stoka, būtų nekorektiška.

Kad pateko į sunkią finansinę padėtį, kol kas neslepia tik Valstybinė kultūros paveldo komisija (VKPK).

VKPK vadovė Gražina Drėmaitė raštu kreipėsi į Vyriausybę ir Seimo valdybą. Komisijos vadovės teigimu, esant dabartiniam finansavimui VKPK greitai negalės atlikti savo funkcijų, nes jau dabar auga skolos už šildymą bei elektrą, taip pat už jame paskelbtus sprendimus nesusimokėta leidiniui „Valstybės žinios“.

„Negalime vykti į išvažiuojamuosius posėdžius. Kuršių neriją turime vertinti tik iš popieriaus“, – dienraščiui sakė G.Drėmaitė.

D.Matulionio teigimu, peržiūrėti biudžeto per metus neplanuojama.

Jos teigimu, dėl lėšų taupymo komisijos darbuotojams tenka net pusantro mėnesio eiti nemokamų atostogų. Kitoms VKPK išlaidoms, atskaičiavus darbo užmokesčio fondą, liko 10 tūkst. litų.

Pasak komisijos vadovės, VKPK trūksta apie 200 tūkst. litų, kurie, G.Drėmaitės teigimu, valstybės mastu yra „juokingi pinigai“.

Seimo valdyba, apsvarsčiusi VKPK pagalbos prašymą, dėl parlamento įsteigtos komisijos finansinių problemų kreipėsi į Vyriausybę, nes tik ji gali teikti valstybės biudžeto pataisas.

Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė teigė, kad parlamento vadovybė nuolat girdi įvairių valstybės institucijų skundų dėl finansavimo trūkumo. „Kai kur darbuotojai net dviem mėnesiams leidžiami nemokamų atostogų. Taip pažeidžiamos ne tik žmogaus teisės, bet ir Darbo kodeksas. Vyriausybė turėtų ką nors daryti, galbūt peržiūrėti biudžetą“, – kalbėjo politikė.

Tuo metu pasak D.Matulionio, sunkius laikus išgyvena visos institucijos. „Pernai tvirtinant biudžetą visi žinojo, jog šiemet padėtis bus sudėtinga. Būsime išbandyti bado dieta. Nieko čia nepadarysi. Reikia peržiūrėti išlaidas, atsisakyti kai kurių darbuotojų – taip daro ir verslas. Visi gali šiek tiek pasispausti“, – „Lietuvos žinioms“ sakė ministro pirmininko kancleris.

D.Matulionio teigimu, peržiūrėti biudžeto per metus neplanuojama.

Pasak Finansų ministerijos Biudžeto departamento direktoriaus pavaduotojo Dariaus Sadecko, įvairios įstaigos dar neprašė ministerijos papildomų lėšų, bet jei ir prašytų, vargu ar sulauktų finansinės paramos. „Biudžetas patvirtintas, papildomų pinigų nėra. Pagalbos prašančią įstaigą būtų galima paremti iš rezervo, tačiau tik išskirtiniais atvejais, esant kritinei situacijai. Skolos už šildymą ar elektrą nėra kritinė padėtis. Be to, jei biudžeto pajamos per metus padidės, jos bus naudojamos biudžeto deficitui mažinti, o ne atiduotos institucijoms“, – pabrėžė D.Sadeckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius