Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

Sparnuotos parlamentarų frazės apie alkoholio draudimą

Seimui ketvirtadienį sugriežtinus alkoholio pardavimą, vartojimą ir reklamą, BNS pateikia kai kurių Seimo narių pasisakymus diskusijose.
Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės
Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Valstietis“ Povilas Urbšys: „Didžiausias gardas yra Seimas, nes čia gali patekti tik nuo 25 metų“.

„Valstietis“ Dainius Kepenis: „Šiandien buvo ta diena, kada tūkstančiai Lietuvos žmonių: vaikų, senelių, patyrusių bėdų ir nelaimių dėl alkoholio vartojimo, meldėsi už mus, tikėdami, prašydami Dievo pagalbos, kad Dievas mus įkvėptų (...). Mes tikrai sutramdysime tą velnišką alkoholio slibiną“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Kubilius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Kubilius

Konservatorius Andrius Kubilius: „Remiantis tokia visiškai neracionalia argumentacija, reikėtų apskritai uždrausti bet kokį alkoholį „Maximos“, „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvėse, nes žmogus ten ateina dažniau ir pamatęs ten alkoholio butelį tikrai gali visiškai nesusilaikyti“.

Nei tarnystė kariuomenėje, nei galimybė tuoktis ar kurti šeimą savotiškai nesukuria prievolės tuo metu, ar tarnaujant kariuomenėje, ar tuokiantis būti girtam ar išgėrusiam.

„Valstietis“ Aurelijus Veryga: „Nei tarnystė kariuomenėje, nei galimybė tuoktis ar kurti šeimą savotiškai nesukuria prievolės tuo metu, ar tarnaujant kariuomenėje, ar tuokiantis būti girtam ar išgėrusiam“.

„Valstietė“ Dovilė Šakalienė: „Ar mes neužsimirštame, kai Seimo balkonas pilnas vaikų, ir mes, Seimo nariai, įrodinėjome, kad jaunas žmogus tampa pilnaverčiu piliečiu tik gavęs teisę gerti? Tai man atrodo kažkaip visai susipainiojome, ką norime padaryti“.

Socialdemokratas Artūras Skardžius: „Manau, kad europietiškoje visuomenėje nepriimtina, kad renginių metu, ypač kultūrinių renginių metu, dalyviai būtų suvaromi į aptvarus“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės

Liberalas Simonas Gentvilas: „Nusitaikome į žmones, kurie atvažiuoja dviračiu palydėti paplūdimyje saulėtekio ir išgerti vyno taurę“.

Konservatorius Paulius Saudargas: „Paplūdimys yra potencialiai gerokai pavojingesnė vieta nei kavinė, miestas ar miškas (...). Yra potenciali rizika dėl saulės, nes išgėrę žmonės užmiega ir gali gauti saulės smūgį“.

Konservatorius Arvydas Anušauskas: „Sėdime amfiteatre (tam tikras teatro įspūdis), bet susilaikykime nuo plojimų, kad ir kokios emocijos būtų. Čia – ne teatras“.

Dabar išeis kas nors iš parduotuvės ir kiš alų po skverneliu. Reikia šiek tiek logikos turėti su tokiais pasiūlymais.

„Valstietis“ Naglis Puteikis: „Tie alkoholio pramonės lobistai yra nupirkę eterį ir portalus, ir konkrečiai Landsbergį. (...) Landsbergis praeitos kadencijos konservatorių parengtą paketą, ribojantį alkoholį, šiek tiek gadina ir už tą šiek tiek gadinimą mes matome jam daromą reklamą žiniasklaidoje“.

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis: „Dabar išeis kas nors iš parduotuvės ir kiš alų po skverneliu. Reikia šiek tiek logikos turėti su tokiais pasiūlymais“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Seime – paskutinis balsavimas dėl griežtesnės alkoholio kontrolės

„Valstietis“ premjeras Saulius Skvernelis: „Jūs užkiškite burną šitam žmogui. Aš norėčiau reaguodamas pasakyti vieną dalyką. Yra vaikai – mes ten bandome kovoti prieš patyčias. Vaikai, nekreipkite dėmesio. Tai yra partijos, kuriai pareikštas kriminalinis nusikaltimas, pirmininkas, kuris įpratęs prie kriminalinio žargono. Čia nieko tokio! Tokia įprasta praktika“.

Konservatorius Gabrielius Landsbergis: „Paragintas S.Skvernelio, iš tikrųjų aš turėčiau galimybę panaudoti tą pačią statutinę normą ir pasiūlyti užkišti burną, bet aš taip nedarysiu, nes iš tikrųjų esu kultūringas žmogus, mokęsis ne Policijos akademijoje ir Istorijos fakultete moko kitų dalykų“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Žinokite, jeigu galvojate, kad įstatymą priėmus viskas pasikeis, kaip burtų lazdelei mostelėjus, tai niekada taip nebūna.

Socialdemokratas Antanas Vinkus: „Konfucijus yra pasakęs, kad kartais reikia trinktelėti tam kitam, bandančiam parodijuoti pavardę jo paties labui“.

„Valstietis“ Robertas Šarknickas: „Kiekviena, ypač maža tauta, kad išliktų gyva, sąmoninga privalo save prižiūrėti kasdien. Tauta turi kiekvieną dieną būti budri dėl savo ateities, ne tik, kad kažkas kėsinosi ar kėsinasi į mūsų žemę“ .

Konservatorius Antanas Matulas: „Džiaugiuosi, kad pagaliau atsirado dauguma, kuri kovą su alkoholizmu paskelbė valstybės prioritetu, todėl man tikriausia šiandien labai daug kalbėti nereikia“.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas: „Žengėme ne didelį žingsnį, o labai mažytį žingsnelį. Žinokite, jeigu galvojate, kad įstatymą priėmus viskas pasikeis, kaip burtų lazdelei mostelėjus, tai niekada taip nebūna“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius