Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 17

Kai kurių sostinės mokyklų renovacija užtruks mėnesį

Artėjant mokslo metų pradžiai mokyklose skubama baigti remontą. Tačiau kai kuriose ugdymo įstaigose statybos užtruks dar bent mėnesį.
Vytauto Didžiojo gimnazijoje - ir moksleiviai, ir statybininkai.
Mokyklose – ir moksleiviai, ir statybininkai. / G.Kubiliūtės nuotr.

Sostinės Mykolo Biržiškos gimnazijoje rekonstrukcija turėjo prasidėti dar gegužę, tačiau realūs remonto darbai prasidėjo liepos viduryje, rašo „Vilniaus diena“.

„Iki šiol buvo vykdomi tik griovimo darbai. Griovė viską, kas tik įmanoma: sporto, aktų sales, langus, stogą. Dabar po truputį pradeda viską atstatyti. Langai bus sudėti iki rugsėjo pabaigos ar spalio pradžios, iki lapkričio turėtų būti pakeisti radiatoriai“, – sakė M.Biržiškos gimnazijos direktorius Valdemaras Kaupinis.

Kad viskas tiek užsitęs, direktorius nesitikėjo: „Darbai turėjo būti baigti iki rugsėjo 1-osios, tačiau tam sutrukdė šimtas niuansų. Svarbiausias jų – kad iki šiol nepaskirtos lėšos, kurias turime gauti iš ES struktūrinių fondų. Statybininkai iki šiol nėra gavę nė lito.“

Nuspręsta gimnazijos auklėtiniams rugsėjį pamokas vesti „Sietuvos“ vidurinės mokyklos antroje pamainoje.

Visų darbų statybininkai iki rugsėjo 1-osios nespės baigti ir Vilniaus „Ąžuolyno“ pagrindinėje mokykloje. Tačiau pamokos čia vyks įprastu tempu, o remontas tęsis laisvu nuo jų metu.

„Tiesą sakant, variantas, kai moksleiviai eina į kitą mokyklą, kol baigsis remontas, būtų visai nieko – tuomet statybininkai turėtų daugiau laisvės. Tačiau esame pagrindinė mokykla, ne gimnazija, pas mus mokosi pirmų–aštuntų klasių mokiniai. Tikrai labai nenorėtume, kad tokius mažus moksleivius tektų perkelti kur nors kitur“, – pripažino mokyklos direktorius Audrius Tavoras.

Pernai ruošiantis mokslo metams daugiausia bėdų sostinėje turėjo Vilniaus šv.Kristoforo mokykla. Rugsėjo 1-ąją į mokyklą vaikus atvedę tėvai pamatė, kad nepaisant mokyklai tvarkyti iš savivaldybės biudžeto skirtų 250 tūkst. litų joje niekas nebuvo padaryta ir ji neatitiko daugybės higienos specialistų reikalavimų. Moksleivius pasitiko kiauri langai, byrantys stiklo blokeliai sienose, netvirtai kabančios lempos.

Visų darbų statybininkai iki rugsėjo 1-osios nespės baigti ir Vilniaus „Ąžuolyno“ pagrindinėje mokykloje. Tačiau pamokos čia vyks įprastu tempu, o remontas tęsis laisvu nuo jų metu.

Šiemet ši mokykla nepateko į renovuojamų mokyklų sąrašą, tačiau jai buvo skirta lėšų iš savivaldybės rezervo.

Likus porai savaičių iki mokslo metų pradžios Šv.Kristoforo mokyklos koridoriuose išdėliotos statybinės medžiagos, grindys ir sienos nuklotos dulkėmis, sporto salėje aidi plaktukų dūžiai. Iki rugsėjo 1 dienos žadama susitvarkyti tiek, kad į mokyklą grįžę vaikai tikrai būtų saugūs.

„Visos mokyklos renovacijos turėsime palaukti iki kitos vasaros, nes jai tikimės gauti paramą iš ES. O ji neduodama tik paprašius – reikia paruošti daug įvairių dokumentų“, – aiškino Šv.Kristoforo mokyklos direktorė Aušra Venskuvienė. Ji mokyklai pradėjo vadovauti praėjusių metų pabaigoje, kai nuo pareigų buvo nušalinta laikinai direktoriaus pareigas einanti Romutė Šainer.

Rekonstrukcijos darbai iki rugsėjo 1-osios turėjo baigtis ir Antakalnyje, V.Grybo gatvėje, įsikūrusioje Vilniaus privačioje gimnazijoje, tačiau šios įstaigos kaimynai pasipiktino, kad vykdant rekonstrukciją buvo susiaurintas šaligatvis, tad kreipėsi į savivaldybę ir pareikalavo jį atstatyti. Kol bus nuspręsta, ar toks prašymas gali būti patenkintas, darbai laikinai sustabdyti, o mokyklos vadovybė nežino, ar spės mokyklos rekonstrukciją baigti laiku.

Šiemet Vilniuje renovuojama dešimt mokyklų. Šiems darbams buvo skirta 23,6 mln. litų: 1,4 mln skyrė savivaldybė, likę gauti iš ES struktūrinių fondų. 16-os vaikų darželių renovacijai šiemet skirta 4,5 mln. litų, iš jų 700 tūkst. – iš savivaldybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius