Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 11

Šventės tarptautinėse misijose karių ir jų artimųjų akimis: nors ruošiasi, bet nelengva

Kalėdos, Naujieji metai, Velykos, gimtadieniai be artimųjų. Tai tenka patirti į tarptautines misijas išvykusiems kariams. Kaip jie sako, šventės nėra lengvos nei jiems patiems, nei jų šeimoms. Todėl stengiamasi palaikyti ryšį su artimaisiais, o sau susikurti kokią nors šventinę programą, kad šis laikas emociškai ir psichologiškai būtų bent kiek lengvesnis.
Remigijus Katinas su šeima
Remigijus Katinas su šeima / Asmeninio archyvo nuotr.

Ruošiasi, bet vis tiek sunku

Kariai, pasak kariuomenės vyriausiojo puskarininkio, seržanto majoro Remigijaus Katino, misijoms fiziškai ir psichologiškai yra ruošiami likus pusmečiui ar net metams iki išvykimo, tačiau praleisti šventes didelės rizikos zonoje toli nuo namų reikalauja ypatingos stiprybės.

„Pasirengimo metu mes tiek morališkai, tiek psichologiškai jau susitaikome su tuo, kad mums teks išvykti. Kai ateina ta diena, mes jau net nebegalvojame, ar mums sunku palikti namus, ar nesunku. Žinoma, vėliau ta psichologinė būklė kiekvienam labai skirtingai keičiasi, nes atsiranda namų bei artimųjų, kurių jau nebegali matyti kasdien, ilgesys.

Tai ypač jaučiasi per šventes, nes visgi tai šeimos laikas ir jas minėti be artimiausių žmonių yra itin sunku“, – sako R.Katinas, kuris tarnaudamas tarptautinėse misijose Bosnijoje ir Hercegovinoje (2000–2001 metais) bei Afganistane (2006–2007 metais) negalėjo namuose sutikti švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius