-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 09

Kaimo dilema: blaivybė ar „blaivus protas“

Neleisdamas šalia bažnyčios įsikūrusioje parduotuvėje pardavinėti alkoholio, Paįstrio klebonas kovoja už blaivybę, o vietos verslininkė, į prekyvietės patalpas investavusi 80 tūkst. litų, vis dar negali pradėti savo verslo, rašo „Lietuvos žinios“.
Alus
Alus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Paįstrys – vienas nedaugelio Panevėžio rajono bažnytkaimių, neturinčių alaus baro, tad svaigalų ištroškę gyventojai nusipirktas alaus pūsles tuština parduotuvių pašonėje. Tokia netvarka įkyrėjo prekyviečių apsuptam klebonui Pranciškui Tamulioniui, todėl jis atsisako pasirašyti dokumentą, kad naujoji iki šiol veikusios, bet perpirktos parduotuvės savininkė galėtų toliau girdyti žmones.

Klebonas savo poziciją grindžia ir mažiau nei prieš metus Panevėžio rajono tarybos priimtu sprendimu, pagal kurį pardavinėti alkoholį vietose, esančiose arčiau nei 200 metrų iki maldos namų, ugdymo, medicinos bei kitokių visuomeninės paskirties įstaigų, galima tik suderinus su jų bendruomenėmis. Nuo Paįstrio bažnyčios iki alkoholį norinčios pardavinėti krautuvės – 170 metrų, iki klebonijos – dar arčiau. Visai šalia parduotuvės numatoma įrengti parapijos namus, rašo „Lietuvos žinios“.

„Šalia bažnyčios esanti parduotuvė, iki buvo perpirkta, veikė ir alkoholį pardavinėdavo. Svaigalų joje prisipirkę žmonės būriuodavosi prie mano namų, gerdavo, rūkydavo, būdavo, kad triukšmas sklisdavo per naktis!“ – piktinosi P.Tamulionis.

Kad bažnytkaimis iš tiesų kenčia nuo alkoholį vartojančių ir viešąją tvarką pažeidžiančių žmonių teigė ir Paįstrio bendruomenės pirmininkas Rimantas Pranys, tačiau jis įvardijo ir teigiamus tokios parduotuvės atidarymo aspektus.

„Viena vertus, palaikau klebono norą neleisti prekiauti svaigalais. Kita vertus, alkoholį pardavinėti pasiryžusi verslininkė aiškina, kad jos parduotuvėje paįstriškiams atsirastų trys ar keturios darbo vietos, parduotuvė būtų suremontuota, puoštų mūsų miestelį ir taptų traukos vieta. Tai jau teigiami dalykai“, – teigė R.Pranys.

Paįstrio seniūnas Virginijus Šležas apgailestavo, kad parduotuvę įsigijusi, bet prekiauti alkoholiu joje vis dar negalinti verslininkė Zita Strazdienė už pastatą sumokėjo 60 tūkst. litų, dar 20 tūkst. litų investavo į jo remontą, o naudos taip ir neturi.

Pati verslininkė „Lietuvos žinioms“ teigė pirmąkart susidurianti su tuo, kad dvasininkas neleistų atidaryti alkoholiu prekiaujančios parduotuvės. Moteris vylėsi, kad „blaivus protas nugalės“ ir anksčiau ar vėliau prekyba svaigalais pajudės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius