Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 17

Kaimo reikalų komitetas siūlo stiprinti maisto saugą ir skatinti tiesioginius pardavimus

Gruodžio 17 dieną komitetas svarstė maisto produktų saugos ir ūkininkų išaugintos produkcijos tiekimo vartotojams klausimus.
Edmundas Pupinis
Edmundas Pupinis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip pažymėjo komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis naujoje Vyriausybės programoje numatoma kurti alternatyvias prekybos žemės ūkio ir maisto produktais vietas, skatinti tiesioginius pardavimus iš ūkių, mažinti nepagristus reikalavimus ir siekti, kad rinka būtų aprūpinta geros kokybės ir sveikais maisto produktais.

Atkreiptas dėmesys į tai, kad miestuose trūksta tam tikslui tinkamų turgaviečių, (Lietuvoje veikia tik šimtas turgaviečių), o ir iš esamų ūkininkus baigia išstumti drabužių ir pramoninių prekių bei importinių vaisių ir daržovių pardavėjai. Gera idėja įgyvendinta Vilniuje Tymo kvartale, kur įkurtas ekologiškų produktų turgus. Posėdyje svarstyta kaip galima būtų išplėsti atitinkantį visus būtinus reikalavimus turgaviečių tinklą, vystyti prekybą tiesiogiai ūkininkų ūkiuose, kokios tam reikalingos skatinimo priemonės, teigiama Seimo pranešime spaudai.

Kita posėdyje nagrinėjamų klausimų dalis apėmė maisto produktų sauga ir su tuo susijusius reikalavimus. Plačiau apie tai informavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius K. Lukauskas. Jis pažymėjo, kad nuo š.m. spalio 26 d. įsigaliojo nauji Maisto tvarkymo subjektų tvirtinimo ir registravimo reikalavimai. Sudaromos sąlygos, kad smulkieji ūkininkai savo užaugintą produkciją ar pagamintus maisto produktus palankiausiomis sąlygomis galėtų realizuoti turgavietėse ar mugėse. Nustatyta eilė minimalių reikalavimų mažiems pieno ūkiams, ūkininkams augintiems paukščius, triušius ir kitą produkciją tiesiogiai parduoti vartotojams. Tokiu būdu pirkėjas galės įsigyti daugiau lietuviškų ir ekologiškų produktų.

Posėdyje dalyvavęs žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius pažymėjo, kad vartai smulkiajam verslui atverti ir svarbu, kad geros idėjos, vystant alternatyvią prekybą, būtų toliau įgyvendinamos, siekiant užtikrinti, kad mūsų šalies smulkieji gamintojai konkurencinėje kovoje bebūtų išstumti iš rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius