Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Kaip atgaivinti istorines Žaliakalnio erdves?

Praėjusį trečiadienį Lietuvos kūno kultūros akademijoje (LKKA) vyko diskusija „Kaip atgaivinti miesto erdves prie Lietuvos kūno kultūros akademijos?“. Diskusijos dalyviai aptarė, kaip būtų galima atgaivinti aikštę prie LKKA, kokią vietą ji užima miestiečių gyvenime, kuo svarbi erdvė, jungianti akademiją, Ąžuolyno parką ir stadioną su Sporto hale.
Diskusijos dalyviai
Diskusijos dalyviai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Diskusijos dalyviai pateikė nemažai idėjų. Architektas Rimantas Palys siūlė pagalvoti apie aiškų erdvių padalinimą. Pavyzdžiui, atkurti šalia akademijos buvusį įėjimą į stadioną.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis teigė, kad aikštės atgimimą reikėtų sieti su halės bei stadiono panaudojimu.

Verslininkas Vidimantas Žekas neabejojo, kad aikštė ir šalia esančios erdvės gali sudominti verslininkus: „Tai puiki galimybė atgaivinti aikštę, sudominti ne tik maitinimo vietomis, bet ir sveikatinimo projektais. Tikiuosi ir aktyvaus akademijos bendruomenės indėlio.“

LKKA rektorius Albertas Skurvydas pažadėjo aktyviau bendradarbiauti su savivaldybe, kad miesto bendruomenė atrastų ne tik Ąžuolyno parką, bet ir erdves prie akademijos.

„Turime gerų sporto specialistų. Jau dabar miestiečius kviečiame į nemokamus sveikatinimo renginius. Tikiu, kad kartu su savivaldybe ir miesto bendruomene galėsime įgyvendint daug šaunių idėjų“, – sakė A.Skurvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius